Ședință de lucru în cadrul proiectului ERASMUS+ COOPERA la Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova

Logo coopera pt site ul utm

Luni, 04 aprilie 2022, a avut loc o întrevederea reprezentanților proiectului ERASMUS + „Integrarea Învățământului Superior Dual în Moldova și Ucraina – COOPERA” (numărul de referință: 617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP) și secretarului general al Ministerului Educației și Cercetării – Nadejda Velișco, consultanții principali ai Direcției politici în domeniul învățământului superior – Usaci Doina și Lilia Perhomenco.

La această întîlnire au participat reprezentanții Academiei de Studii Economice din Moldova, Universitatea Liberă Internațională din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei. Din partea UTM la întrevedere au fost prezenți coordonatorul instituțional al proiectului – directorul Centrului universitar UTM Erasmus+, prof. univ., dr. hab. Larisa Bugaian, decanul FCIM, conf. univ., dr. Dumitru Ciorba, șeful departamentului IIS, FCIM, conf. univ., dr. Viorica Sudacevschi, șeful departamentului ISA, FCIM, conf. univ., dr. Ion Fiodorov.

Scopul proiectului constă în integrarea învățământului superior dual (ISD) în țările partenere, în general, și îmbunătățirea angajabilității și dezvoltării individuale, creșterea compatibilității și continuității între necesitățile mediului profesional și formarea inițială a studenților, precum și obținerea unei măriri a eficienței economice și integrării sociale, în special. Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului este dezvoltarea unui model al învățământului dual flexibil și generic care să susțină cerințele și interesele angajatorilor, instituțiilor de învățământ superior și ale studenților din diferite sectoare industriale și de afaceri și să ofere recomandări instituțiilor de învățământ superior.

Proiectul COOPERA, fiind un proiect structural, prevede suportul Ministerului Educației și Cercetării pentru implementarea în învățământul superior a formei duale de studii. Fiecare echipă a prezentat modelul de învățământ dual elaborat pentru programele selectate. Aceste modele au fost analizate minuțios, iar reprezentanții MEC au adresat mai multe întrebări participanților la întâlnire și au fost punctate unele aspecte importante pentru implementarea cu success a acestei forme de învățămînt.

Mai multe informații despre proiectul COOPERA pot fi găsite pe http://coopera-project.ase.md/  și https://www.facebook.com/coopera.project.Moldova și pe pagina COOPERA a UTM  https://proiecte.utm.md/coopera/

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU