„Povestea” din spatele impozitelor și taxelor, expusă studenților anului I, FIEB

Studenții Facultății Inginerie Economică și Business din cadrul UTM au avut ocazia să participe la un seminar de fiscalitate cu genericul „SISTEMUL DE IMPOZITE ȘI TAXE – FUNDAMENTE”, care s-a înscris perfect în contextul disciplinei de studii „Bazele contabilității”, predată la FIEB, anul I.

Facultatea de Inginerie Economică și Business din cadrul UTM a organizat marți, 5 aprilie 2022, un seminar de fiscalitate cu genericul „SISTEMUL DE IMPOZITE ȘI TAXE – FUNDAMENTE”, în a cărui agendă s-au înscris subiecte precum impozitul pe profit, TVA, accize, taxe locale și impozitul pe venit din salariu. Doctorul în științe economice Veronica Sirețeanu, directoare și fondatoare a FINEDU, vicedirectoare AMCham Moldova, expertă în finanțe publice și corporative,  a expus temele profesionale și a dezbătut împreună cu studenții anului I, FIEB, UTM subiecte de interes pentru mediul economic. Acest seminar se înscrie perfect în contextul disciplinei de studii „Bazele contabilității” (titular: conf. univ., dr. Neli MUNTEAN), predată la FIEB, anul I.

Totodată, la seminar a participat directoarea PP “Monitorul fiscal FISC.md”, Rodica MUSTEAȚĂ-STACI, care le-a vorbit tinerilor despre activitatea Publicației. PP “Monitorul fiscal FISC.md” reflectă poziția oficială a Serviciului Fiscal de Stat și are menirea de a furniza societății informații fiscale complete și veridice.

Această prelegere cu o abordare complexă, motivațională despre importanța și rolul impozitelor și taxelor, a avut rolul de a contribui la dezvoltarea cunoștințelor din domeniul fiscalității, contabilității prin crearea unui cadru propice dezbaterilor și schimburilor de opinii între studenți, experți din domeniu, specialiști din firme și cadre științifico-didactice.

Profesorii și studenții FIEB exprimă sincere mulțumiri  speaker-ului invitat, dr. Veronica SIREȚEANU, care a acceptat să redea într-un mod atât de interesant și original  “povestea” din spatele impozitelor și taxelor.

Formarea unor buni contabili, manageri și economiști presupune dezvoltarea unor competențe profesionale și complementare ce le-ar asigura avantaje competitive la angajarea în câmpul muncii. În acest context, organizarea unor asemenea lecții trebuie apreciată ca fiind o inițiativă cu impact pozitiv asupra creșterii profesionalismului și afirmării creativității studențești, care în mare măsură va afecta rezultatele activității academice a studenților pe viitor.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI