Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

PROGRESUL ACTIVITĂȚILOR PROIECTULUI CONNECT (martie 2022)

Captura CONNECT

In data de 15 martie  2022 a avut loc ședința de lucru a echipei UTM de implementare a proiectului Erasmus+ CONNECT – ,,Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia” („Conectarea dintre universități și industrie prin cooperare antreprenorială inteligentă și inteligența competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia”, codul proiectului: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP) desfășurată în format on-line prin intermediul platformei Microsoft Teams.

În cadrul ședinței au fost discutate activitățile:

2.2 Personal instruit în furnizarea de cursuri de abilități hard și soft (program de accelerare, abilități digitale, abilități de leadership și artă),

2.3 Elaborarea cursurilor,

2.1.2 Organizarea vizitelor de studii.

 

Drept urmare a participării personalului academic al UTM la sesiunile de instruire organizate de către partenerii europeni ai acestui proiect, au fost instruiți și certificați, după cum urmează:

  • 5 persoane în cadrul cursului „Acceleration”, organizat de către Anthology MManagement LLC/Bulgaria;
  • 5 persoane  în cadrul cursului „Leadership and art skills”, organizat de către National University of Theatre and Film „I.L. Caragiale”, România;
  • 5 persoane în cadrul cursului „Digital skills Development Proramme”, organizat de către RISEBA University of Business, Arts and Technology, Letonia;
  • 20 de persoane în cadrul cursului „Digital skills in University Environment”, organizat de către Lappeenranta University of Technology (LUT)/ Finlanda cu predarea în limba rusă, iar cu predarea în limba engleză numărul exact de participanți certificați din cadrul UTM, în scurt timp urmează să-l aflăm.

Conform celor prezentate, s-a stabilit că UTM a asigurat numărul necesar de persoane instruite, în conformitate cu indicatorii de performanță planificați în cadrul Proiectului CONNECT.

Activitatea 2.3 din cadrul Pachetului de lucru 2 presupune elaborarea și livrarea a 3 cursuri:

  • cursul de accelerare „ Acceleration”,
  • cursul de formare a competențelor de comunicare „Leadership and art skills”
  • cursul de formare a competențelor digitale „ Digital skills”.

În acest context, a fost identificat personalul academic din cadrul Facultății Inginerie Economică și Business care vor fi implicate în elaborarea cursurilor respective, după cum urmează:

Cursul „Leadership and art skills” – 2 persoane:

  1. Ala Oberșt, dr., conf.univ.
  2. Stela Cucoș, lect.univ.

Cursul „Acceleration” – 3 persoane:

  1. Rina Țurcan, dr., conf.univ.
  2. Cornelia Crucerescu, dr., conf.univ.
  3. Cristina Diaconu, lect.univ.

Cursul „Digital skills” –2 persoane:

  1. Iuliu Țurcan, dr., conf.univ.
  2. Alina Stratila, dr., conf.univ.

În ceea ce privește activitatea 2.1.2 Organizarea vizitelor de studii, au fost identificate persoanele participante, ulterior acestea vor fi implicate și în elaborarea cursurilor respective.

Pe lîngă aspectele organizatorice a vizitelor de studii, au fost explicate și unele aspecte financiare si de raportare a rezultatelor proiectului.

Implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+, Proiectul Connect vizează consolidarea relațiilor universitate-industrie bazată pe abordarea antreprenorială inteligentă (multidimensională) în instituțiile de învățământ superior din țările parteneriatului estic (EaPC) și consolidarea inteligenței competitive (comportamente, abilități, mentalități) a studenților și absolvenților și a capacității acestora de a crea locuri de muncă.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe https://proiecte.utm.md/connect/

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI