UTM și AGE își conjugă eforturile pe segmentul valorificării IT

Un important pas în vederea cooperării interinstituționale în domeniul instruirii și aprofundării cunoștințelor pe segmentul valorificării tehnologiilor informaționale îl constituie Acordul de colaborare între Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE).

Semnat la sediul Agenției de Guvernare Electronică de către rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, și directorul AGE, Olga TUMURUC, în prezența prorectorului UTM Dinu ȚURCANU, responsabil de sectorul informatizare, relația cu mediul socioeconomic, imagine și comunicare, Vlad MANOIL, director-adjunct AGE, și Tatiana CAZACU, responsabilă de comunicare și relațiile cu partenerii din cadrul AGE, Acordul de colaborare dintre UTM și AGE a intrat în vigoare odată cu aplicarea semnăturii electronice de către conducătorii celor două instituții.

Un obiectiv important al Acordului rezidă în implementarea inteligentă a tehnologiilor informaționale în dezvoltarea serviciilor electronice pentru asigurarea unui nivel înalt de calificare a absolvenților UTM prin integrarea în procesul de studii a experienței instituțiilor guvernamentale în domeniul dezvoltării produselor tehnologice și prestării serviciilor guvernamentale în format electronic.

De asemenea, se mizează pe cooperarea și schimbul de experiență în domeniul inovației digitale, prin organizarea de seminare, conferințe, cercetări aplicative comune și un valoros schimb de idei întru dezvoltarea segmentului digitalizării în Republica Moldova. Acordul stipulează și dezvoltarea în comun a domeniului de cercetare, instruiri calificate și formarea continuă și recalificarea cadrelor în domenii de interes, conform tendințelor actuale ale sectorului TIC.

Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a menționat că domeniul TIC este unul foarte dinamic, ce ar putea fi un exemplu pentru alte sectoare ale economiei, iar parteneriatele între instituțiile academice și cele publice contribuie substanțial la formarea continuă a specialiștilor și, prin urmare, la dezvoltarea industriei în ansamblu.

În context, directorul Agenției de Guvernare Electronică, Olga TUMURUC, și-a exprimat convingerea că acest parteneriat va aduce rezultatele scontate și va oferi noi perspective pentru ambele părți, Agenția de Guvernare Electronică urmând să dezvolte în continuare relații de parteneriat de durată cu diverse instituții, din mediul academic și cel privat, pentru a asigura sinergia procesului de transformare digitală și realizarea obiectivelor strategice.

[av_gallery ids=’100186′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-7u0z4bc’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU