FIEB-UTM: Conferința economică internațională „Competitivitate și dezvoltare durabilă în contextul integrării europene”

Pe 4 noiembrie 2021, Facultatea Inginerie Economică și Business a UTM a organizat, în regim online, Conferința economică internațională „Competitivitate și dezvoltare durabilă în contextul integrării europene” – International Economic Conference „Competitiveness and Sustainable Development in the Context of European Integration”.

Evenimentul devine deja tradițional pentru FIEB-UTM și se bucură de succes atât din partea cercetătorilor din țară, cât și a celor de peste hotare. La Conferință au evoluat cu prezentări 88 de cercetători, reprezentând 25 de instituții, inclusiv 17 universități și instituții de cercetare de peste hotare din 8 țări – România, SUA, Canada, Marea Britanie, Polonia, Ucraina, Rusia, Azerbaidjan.

Lucrările conferinței au fost divizate pe mai multe secțiuni, ce cuprind un areal larg de cercetări din domeniul economic:

  • Politici europene și integrare europeană
  • Dezvoltare sustenabilă, inovații și economie digitală
  • Economie circulară: realități, provocări, tendințe
  • Management și Leadership
  • Marketingul secolului XXI
  • Finanțe și contabilitate.

Conferința a fost organizată inclusiv cu suportul proiectului national de cercetare științifică „Dezvoltarea mecanismului de formare a economiei circulare în Republica Moldova” și a proiectului Jean Monnet Module „Sustainable Industrial Development in the Context of European Integration”- EU4SID, finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

O colaborare excelentă a fost asigurată de către co-organizatori, partenerii strategici ai FIEB – Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, fiind reprezentată de dna decan Carmen NASTASE și echipa sa, Institutul Național de Cercetări Economice, fiind reprezentată de Dna Director de proiect Rodica PERCIUN și colegii săi.

A fost o plăcere să o revedem pe prof. Valerie MOCK (SUA) – un neobosit și extraordinar prieten al UTM, care a prezentat raportul „Using international collaboration among universities to increase competitive advantages and improve sustainability”, ce rezultă din proiectul Fulbright realizat recent la Facultatea Inginerie Economică și Business, obiectivul căruia rezidă în dezvoltarea parteneriatului dintre FIEB cu universitățile americane. Deja sunt și primele rezultate. Astfel, la Conferința a participat prof. Zhen ZHU, Director of Faculty Excellence, director of International Engagementt, co-director of Center for Innovation and change Leadership, Suffolk University, USA.

Evidențiem prezența remarcabilă a universităților și a instituțiilor de cercetare din România – 18 participanți și a celor din Ucraina – reprezentate de 12 cercetători științifici.

Lucrările Conferinței au constituit o oportunitate remarcabilă pentru schimb de idei, opinii în cele mai importante domenii de cercetare economică, o platformă pentru inițierea unor noi activități de colaborare în beneficiul instituțiilor partenere.

[av_gallery ids=’96365′ style=’big_thumb lightbox_gallery’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-1bc2suj’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

[av_gallery ids=’96397,96398,96399,96400,96408,96410,96403,96404,96405,96406,96407,96402,96401,96409,96411,96412,96413,96414,96415′ style=’big_thumb’ preview_size=’2048×2048′ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’2048×2048′ columns=’10’ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-shcn7v’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU