Alex BALMUȘ, absolvent FUA și FIEB, UTM: „O carieră de succes începe din facultate!”

Finisând clasa a noua într-o școală din Chișinău, credeam că aș putea să mă mulțumesc cu absolvirea unui liceu profesional. Dar într-un an de muncă în calitate de electrogazosudor am înțeles că aceasta e  o muncă grea, extrem de obositoare pentru un tânăr de 20 de ani, ceea ce m-a motivat să-mi schimb atitudinea ca să fiu mândru de deciziile pe care le iau.

Am optat să învăț în cadrul celei mai prestigioase universități din țară – Universitatea Tehnică a Moldovei, alegând o specialitate strâns legată de prima – ingineria sistemelor de alimentare cu căldură și gaze, ventilație în cadrul Facultății Urbanism și Arhitectură, iar peste 4 ani am obținut titlul de inginer.

Încă din facultate am fost angajat la principalul producător de energie termică și electrică din capitală „Termoelectrica”, care la acel moment traversa o schimbare economică majoră – comasarea CET-1, CET-2 și Termocom, fapt ce mi-a trezit interesul să studiez procesele economice care au loc în industria construcției. Astfel, am urmat și un program de master în Administrarea afacerilor în construcții la Facultatea Inginerie Economică și Business, UTM, care m-a ajutat să avansez rapid în funcție și să-mi demonstrez calitățile manageriale în dezvoltarea noii companii.

Peste câțiva ani, am decis să studiez sistemele de energie regenerabilă, iar pentru că la acel moment în Moldova nu existau cursuri avansate în domeniu, am absolvit un program de master în Dublin, Irlanda.

În prezent sunt manager într-o companie de construcții, care activează cu succes pe piața Irlandei, dezvoltând ramura energiei durabile și ajutând guvernul să atingă scopul de a reduce poluarea atmosferei și a mediului încunjurător din țară.

Acum, dacă ar fi să vorbesc cu un tânăr de 20 de ani, i-aș sugera cu încredere să-și urmeze visul, să aleagă UTM – o universitate bună, unde se fac studii de calitate, cu profesori dornici să-și împărtășească prețioasa experiență profesională. Cu certitudine, cu dorință și efort, toate dorințele devin realitate. Să știți că se poate!

[av_gallery ids=’95628,95629,95630,95631,95632,95633′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’6′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ img_scrset=” html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-isn1my’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU