Workshop internațional dedicat științei deschise

În data de 7 și 8 octombrie, în cadrul proiectului Minerva a fost organizat un workshop dedicat științei deschise, la care au participat și reprezentanții UTM: L. Bugaian, R. Cujbă, I. Sanduleac, Z. Stratan și V. Stratan. 

Workshop-ul a fost organizat în format mixt – cu prezență fizică și online, de către Universitatea de stat din Erevan, Armenia. Workshopul a avut 4 sesiuni, ce au avut următoarele tematici: Știința deschisă pentru toți, Strategii naționale pe Știința deschisă, Strategii instituționale pe știința deschisă. Experiența Moldovei și Armeniei; precum și o masă rotundă cu tematica – Acces deschis: experiențe, probleme și căutare de soluții. 

În cadrul celei de-a patra sesiuni, Rodica Cujba, șefa Direcției Investigații Științifice și Zinaida Stratan, șefa Bibliotecii Științifice au prezentat experiența UTM legată de știința deschisă.

La finele workshopului a fost realizată și o ședință expres de lucru, în care au fost trecute în revistă activitățile următoare ce urmează a fi implementate de către parteneri în perioada viitoare.

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/.

(Visited 30 times, 1 visits today)