Sesiuni de informare în cadrul proiectului Minerva oferite de Biblioteca Tehnico-științifică a UTM

Una din componentele proiectului Minerva este informarea grupurilor țintă despre știința deschisă.

În data de 14 septembrie la inițiativa și cu suportul conf. univ., dr. Valentina Bulgaru, în cadrul disciplinei „Creativitate și inventică”, studenții din anul IV ai Facultății Textile și Poligrafie, specialitățile „Design și tehnologii poligrafice”, „Tehnologia și designul confecțiilor textile”, „Design vestimentar industrial”, au fost informați în cadrul disciplinei „Creativitate și inventică” cum să realizeze o lucrare academică cu semnificație științifică, utilizând metode specifice domeniului de studiu abordat. Sesiunea de instruire a fost asigurată de către Valentina STRATAN, șef serviciu Resurse Electronice și Lilia POPOV, șef serviciu Bibliografie, specialiste în cadrul Bibliotecii Tehnico-științifice a UTM, și a cuprins următoarele subiecte:

 • Regăsirea informației în Baze de Date științifice, în special:
  • Procesul de interogare a unei baze de date;
  • Sistemul DOI. Legături spre referințe externe (CrossRef, Google Scholar);
  • Colectarea referințelor din baze de date științifice;
  • Identificarea publicațiilor cu Acces Deschis;
 • Informare bibliografică, în special:
  • Reguli pentru prezentarea referințelor bibliografice (definiții, aspecte, practici);
  • Citarea resurselor de informare. Metode de citare.

Cunoașterea subiectelor abordate vor ajuta viitorii absolvenți în elaborarea unei strategii de căutare a informațiilor relevante pentru problema cercetată și cunoașterea modului corect de citare a surselor documentare.

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/

[av_gallery ids=’93901,93902,93903,93904,93905,93906,93907,93908′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’8′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-2aoz7v’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI