Consorțiul proiectului Minerva s-a reunit în cea de-a patra ședință

La 7 septembrie 2021, ASEM ca coordonator național a organizat cea de-a patra ședință a consorțiului direcționată spre organizarea workshopului din Erevan. Din partea UTM a participat L. Bugaian, R. Cujbă, Z. Stratan, C. Timco.

În deschiderea ședinței, coordonatorul proiectului Minerva, dna  Olesea Sîrbu a salutat întregul consorțiu și a prezentat stadiul actual al activităților proiectului MINERVA. Membrii consorțiului au revizuit în detaliu planul operațional și fiecare pachet de lucru. O atenție speciala a fost dedicata activităților de diseminare.

În detalii a fost discutată organizarea workshopului internațional, ce se realizează în cadrul pachetului de lucru 6 (WP6). S-a stabilit că workshopul va avea loc pe  7-8 octombrie 2021. A fost menționat faptul că evenimentul va fi realizat in format mixt, cu prezență fizică și online, și va găzduită de către Universitatea de Stat din Erevan, Armenia. În cadrul atelierului de lucru internațional, dedicat științei deschise, vor participa universitățile partenere a proiectului Minerva din Moldova, Belgia, Franța, Italia, Spania și Slovenia.

Partenerii s-au pus de acord pe planul de acțiuni pentru perioada viitoare, dna Sîrbu a menționat că majoritatea livrabilele planificate în pachetele de lucru ale proiectului urmează a fi realizate până la finele anului 2021, iar ultimul an al proiectului urmează a fi dedicat diseminării și sustenabilității proiectului.

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU