Progresul activităților proiectului Connect

În data de 2 iulie 2021, dr.hab., prof.univ. Larisa Bugaian, coordonator instituțional și dr.,conf.univ. Natalia Vladei au participat pe online la ședința ordinară a partenerilor proiectului Erasmus+ CONNECT – ,,Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia” („Conectarea dintre universități și industrie prin cooperare antreprenorială inteligentă și inteligența competitivă a studenților din Moldova, Georgia și Armenia”, codul proiectului: 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP).

Subiectele abordate în cadrul ședinței de management s-au referit la pachetele de lucru 2, 3 și 5.

Cu referire la pachetul 2, au fost discutate rezultatele chestionării studenților/absolvenților, cadrelor didactice și antreprenorilor, ce a fost efectuată de către IÎS-partenere (activitatea 2.1), iar dna Natalia Vladei a vorbit despre numărul de persoane din fiecare categorie ce au participat la chestionarea de către UTM. Dna Simciuc Elena a menționat că în perioada următoare, urmează ca chestionarele să fie analizate și să fie elaborat raportul final, amintind că fiecare țară-participantă la proiect va avea cate un raport pe starea lucrurilor în domeniu. De asemenea, dna Simciuc a reamintit despre desfășurarea primului curs de instruire (activitatea 2.3) – Instruire digitala, precum și despre modalitatea de realizare a acestuia. În continuare, partenerii europeni au prezentat conținuturile cursurilor ce urmează sa fie livrate și perioadele de timp în care vor fi livrate. 

Au fost trecute în revistă activitățile realizate în cadrul PL3, AC 3.1 și 3.2., fiecare membru raportând despre decizia lor referitor la amplasarea Smart-caffe și necesarul de echipamente.

Membrii consorțiului au fost informați despre identitatea vizuală a proiectului, iar fiecare partener a prezentat planul de diseminare a activităților proiectului. (PL5, AC 5.1 și 5.2)

Proiectul Connect vizează consolidarea relațiilor universitate-industrie bazată pe abordarea antreprenorială inteligentă (multidimensională) în instituțiile de învățământ superior din țările parteneriatului estic (EaPC) și consolidarea inteligenței competitive (comportamente, abilități, mentalități) a studenților și absolvenților și a capacității acestora de a crea locuri de muncă.

Proiectul Connect este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre proiect pot fi găsite pe https://proiecte.utm.md/connect/

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU