Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Student’s Fashion Day-2021

Fiind pe pauză anul trecut din cauza pandemiei, în anul curent spectaculosul eveniment Student’s Fashion Day a valorat, pe bune, cât două ediții.

Divizate pe patru categorii: elegance, streetstyle, romantic şi sustenability, vedetele show-ului au fost cele 19 colecții semnate de absolvenţii din ultimii doi ani ai Facultății Textile și Poligrafie din cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

La fel ca în precedentele două ediții, evenimentul a scos în evidență talentul și creativitatea tinerilor designeri de la FTP-UTM, scena fiind invadată de culoare, expresie și dezvăluire de personalitate în modelele vestimentare ce au defilat sub aplauzele necontenite ale publicului.

Tânăra designeră Daniela PEGZA, bunăoară, s-a afirmat cu un concept original – cromoterapia, acesta impunându-se involuntar din clipa în care autoarea primise stofa pe care o comandase. Inspirată de jocul de culori, a ținut să transmită această stare prin colecția sa, afirmând: culorile ne pot influența să avem o bună dispoziție, să fim mai productivi, mai optimiști zi de zi.

Elena BOGAS a optat pentru stilul elegant, comod, aristocratic. „Haina trebuie să fie comodă și să îndeplinească anumite cerințe ale dress-codului și etichetei internaționale. Ținutele pe care le creez urmăresc ca femeia să se simtă femeie, suavă, feminină”, spune tânăra creatoare.

„Eu am folosit denim reutilizat și un material pe care l-am creat în cadrul laboratorului de la UTM. Ideea principală a colecției constă în faptul că noi trebuie să creăm ceva nou din ceea ce avem”, a declarat Ana CARAUŞ.

Evenimentul nu a putut să treacă cu vederea și unele probleme cu un profund caracter social. Inspirându-se de la oamenii cu sindromul down, absolventa Dorina ŢURCAN a prezentat o colecţie, al cărei concept promovează valorile umane, empatia şi toleranța. Fiind super colorată, colecţia avea să sublinieze că aceste persoane sunt foarte pozitive şi au un suflet foarte… colorat.

„Unele colecții au fost create din textile inovative, iar altele – din materiale sustenabile, reciclate. Altfel zis, moda e mereu în pas cu timpul, nefiind o excepție nici de astă dată”, a declarat  lect. univ. Alina TOCARCIUC, şefa programului „Design vestimentar industrial”, FTP.

Evenimentul s-a încheiat cu un val de aplauze adresate atât tinerelor creatoare, cât și profesorilor, care s-au declarat mândri de rezultatul muncii lor, savurând cu bucurie defileul de pe podiumul de la Tekwill, care, astfel, le deschide autoarelor celor 19 colecții drumul către marile podiumuri de modă ale lumii.

[av_gallery ids=’91243,91244,91245,91246,91247,91248,91249,91250,91251,91252′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-rw17t5′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

[av_gallery ids=’91269,91270,91271,91272,91273,91274,91275,91276,91277,91278,91279,91280,91281,91282,91283,91284′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-u5jgix’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI