Ședința consorțiului proiectului Minerva

Proiectul Erasmus+ Minerva, în care UTM este partener deplin, este în al 3-lea an de implementare. În data de 25 iunie 2021, partenerii proiectului s-au întrunit la cea de a treia ședință a consorțiului proiectului. Din partea UTM au participat L. Bugaian, Z. Stratan și R. Cujbă.

Ședința a fost organizată de către coordonatorul proiectului Minerva – ASEM, prin intermediul platformei ZOOM. Obiectivul de bază ale ședințelor de consorțiu este de a evalua stadiul de implementare a activităților proiectului Minerva. 

Olesea Sîrbu, coordonatorul proiectului a făcut o trecere în revistă a activităților realizate, precum și activitățile ce urmează a fi implementate în perioada viitoare. 

Partenerii au constat că situația politică din Republica Moldova și Armenia, îngreunează procesul de implementare a activităților din pachetul de lucru 2 (WP2), axat pe legislația națională. Ca urmare s-a decis că va fi organizată o reuniunea separată cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (P5-MECRRM) și cu reprezentanții Ministerului Educației și Științei ai Republicii Armenia (P10-MoESRA) pentru a stabili aspectele ce pot fi ajustate la nivel național cu referire la știința deschisă.

Cu referire la pachetul de lucru 4, partenerii au discutat necesitatea achiziționarea instrumentului anti-plagiat (WP4). S-a stabilit că fiecare instituție va analiza ofertele existente cu referire la sistemele anti-plagiat existente și vor veni cu propuneri de achiziție a acestora. 

Un alt subiect abordat s-a referit la organizarea workshpului din toamnă, care este planificat să fie realizat în Armenia. Partenerilor li s-a oferit oportunitatea de a alege modul de participare la workshop, fie virtual, fie fizic în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Ședința a finalizat cu planul de acțiuni pentru perioada viitoare, ce a fost aprobat de membrii Consorțiului.

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/

[av_gallery ids=’95283,95281,95280,95279,95278,95277,95276′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-kwhnu2′ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU