Școala de vară EU4SID, ziua a 5-ea

Pe 18 iunie, Școala de vară EU4SID și-a încheiat activitatea, organizatorii exprimându-și satisfacția că au contribuit pe această cale la formarea competențelor tinerei generații pentru a identifica soluții pentru o creștere durabilă, inteligentă și favorabilă incluziunii.

Cea de-a 5-ea zi a Școlii de vară EU4SID a fost dedicată discuțiilor privind politica de coeziune a UE, relațiile dintre UE și R.Moldova, contribuția politicilor de inovare și roul cooperării pentru dezvoltarea industrială durabilă, care au fost initiate și ținute într-o atmosferă interactivă și prietenoasă de către membrii echipei de proiect – conf. univ., dr. Cornelia CRUCERESCU, conf. univ., dr. Rafael CILOCI și conf. univ., dr. Veaceslav BÂRDAN.

Invitatul zilei, Ion TORNEA, vicedirector al Zonei economice libere (ZEL) „Bălți” a venit cu exemple concrete din R.Moldova privind cooperarea cu partenerii europeni pentru atragerea investițiilor străine prin ZEL „Bălți” și rolul acestora pentru dezvoltarea industrială a țării. O altă experiență dezvoltată la moment sub umbrela  Asociației Patronale din Industria Prelucrătoare (APIP) ține de crearea Clusterului automotiv din Moldova și integrarea acestuia pe Platforma europeană de clustere.  În context, au fost menționate relațiile de colaborare dintre ZEL/APIP și FIEB-UTM, pentru care se dorește o continuitate și dezvoltare pe viitor.

Fiind ultima zi a Școlii de vară EU4SID, coordonatorul proiectului Cornelia CRUCERESCU a ținut să mulțumească tuturor participanților, meționând importanța evenimentului în formarea unui dialog constructiv dintre mediul academic, civic și cel de afaceri. Discuțiile cu reprezentanții mediului real contribuie la formarea competențelor studenților în identificarea soluțiilor pentru o creștere durabilă, inteligentă și favorabilă incluziunii.

Amintim că invitații Școlii de vară au reprezentat activitatea diverselor organizații și instituții: Asociația Patronală din Industria Ușoară (APIUS), Asociația Businessului European (EBA), Organizația de Dezvoltare a IMMlor (ODIMM), Ministerul Economiei și Industriei, Direcția politici în domeniul energetic, Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor (E-Circular), întreprinderea „Salubris Grup” SRL, Zona Economică Liberă „Bălți”, Asociația Patronală din Industria Prelucrătoare (APIP).

Școala de vară EU4SID a fost organizată în perioada 14 – 18 iunie 2021, sub auspiciile Facultății Inginerie Economică și Business, Universitatea Tehnică a Moldovei, în cadrul proiectului Erasmus+, Acțiunea Jean Monnet Module „Dezvoltarea industrială durabilă în contextul integrării europene”, Nr. 610848-EPP-1-2019-1-MD-EPPJMO-MODULE, care este implementat la FIEB, UTM, cu suportul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

 Mai multe detalii despre proiect: https://proiecte.utm.md/jean-monnet-2

[av_gallery ids=’90960,90961,90962,90963,90964,90965,90966,90967,90968,90969,90970,90971,90972,90973,90974,90975,90976,90977,90978,90979,90980,90981′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’12’ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-usxsdq’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU