Vizită de studiu virtuală la Universitatea din Montpellier în cadrul proiectului Minerva

Pe 16 iunie echipa de implementare a proiectului MINERVA a UTM-lui a participat la vizita virtuală la Universitatea din Montpellier, Franța.

Scopul vizitei a fost de a transfera cunoștințe despre managementul cercetării, activitate care se referă la pachetul de lucru 4, activitatea 4.1.1. Liderul pachetului de lucru 4 – Universitatea din Liege și Instituția gazdă a vizitei de studiu – Universitatea din Montpellier au abordat în prezentări subiectele cu referire la: 

  • Eticheta HRS4R: bune practici, procedura de obținere, procedura de reînnoire și sfaturi de raportare;

  • Managementul datelor științifice deschise și de cercetare;

  • Prezentarea instrumentului strategic DMP;

  • Integritatea științifică a cercetătorilor.

În prima parte a vizitei, Isabelle Halleux de la Universitatea din Liege și Nathalie Modjeska de la Universitatea Montpellier au abordat subiectele legate de obținerea etichetei HRS4R, și anume  procedura internă cu referire la obținerea etichetei, precum și procedura de reînnoire și raportare. 

În cea de a doua parte a prezentării, Judith Biernaux de la Universitatea din Liege și Kenneth Maussang de la Universitatea Montpellier au vorbit despre bunele practici cu referire la Știința Deschisă și Managementul Cercetărilor. 

Sesiunile de lucru au fost realizate în limba engleză, iar prezentările realizate de partenerii europeni de proiect au fost finalizate prin discuții interactive și sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU