FIEB: masă rotundă privind dezvoltarea economiei circulare

Facultatea Inginerie Economică și Business a organizat masa rotundă „Gradul de educație, conștientizare și comportament cu privire la economia circulară’’, care a trezit un viu interes în mediul academic și al studenților, întrunind online circa 60 de participanți.

Evenimentul survine în rezultatul implementării proiectului din cadrul Programului de Stat (2020-2023) „Dezvoltarea mecanismului de formare a economei circulare în R. Moldova’’ 20.80009.0807.22.

În cuvântul său inaugural, prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN a evidențiat importanța temei discutate și necesitatea reformatarii economiei moldovenești.

Un mesaj de salut a rostit și conf. cercetător, dr. hab. Rodica PERCIUN, director proiect INCE „Dezvoltarea mecanismului de formare a economiei circulare în Republica Moldova”, care a reliefat obiectivele și realizate proiectului.

În continuare, raportorii au examinat o seamă de subiecte de interes științific major:

  • „Economia circulară – provocări și necesitate” – conf. univ., dr. Rafael CILOCI, decanul FIEB;
  • „Nivelul de informare a tinerilor din Republica Moldova privind relevanța economiei circulare” – conf. univ., dr.  Iuliu ȚURCAN;
  • „Necesitatea implementării economiei circulare în industria modei” – prof. univ., dr. Maria GHEORGHIȚĂ;
  • „Economia circulară: model de perspectivă pentru sectorul vitivinicol” –  univ. Cristina DIACONU.

Printre numeroșii participanți la eveniment s-a remarcat prezența partenerilor strategici  de la INCE – Institutul Național de Cercetări Economice, care prin intervențiile lor au adus o plus valoare suplimentară acestei importante inițiative științifice.

[av_gallery ids=’88539,88540,88541,88542,88543,88544,88545,88546,88547′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’9′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-jnrv3u’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU