Vasile POSTICA – Premiul „Cristalul Calității – Valeriu Canțer”, decernat de ANACEC

Vasile POSTICA, doctor în ştiinţe inginerești, Universitatea Tehnică a Moldovei, a obținut „Cristalul Calității”, Diploma de laureat al Concursului National „Teza de doctorat de excelență a anului 2020” și premiul „Valeriu Canțer” în domeniul cercetării, decernate de  Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare pentru teza de doctor de excelenţă în științe inginerești de gradul I  „Proprietățile senzoriale ale structurilor hibride în bază de oxizi metalici și a rețelelor lor”, specialitatea 233.01. Nano-microelectronică şi optoelectronică. De o diplomă de merit s-a învrednicit și conducătorul său ştiinţific, prof. univ., dr. hab.  Oleg LUPAN.

În cadrul concursului, inițiat de către Consiliul Naţional pentru Acreditare și Atestare, ajuns deja la a 11-a ediție, au fost desemnate 11 teze de doctorat de excelenţă (de gradul I, II și III) și 1 teză de doctor habilitat de excelenţă în trei domenii: știinţe ale naturii și vieţii; științe reale și tehnice; știinţe socioumane. Ceremonia de decernare a premiilor „Cristalul Calității” în domeniul cercetării a avut loc în data de 23 aprilie 2021.

Cei 12 laureați ai concursului s-au învrednicit de premii acordate în numele unor personalități științifice marcante din Republica Moldova – Ion GaneaNatalia GheorghiuValeriu CanțerVirgil MândâcanuAnatolie JacotăVsevolod și Sveatoslav MoscalencoNicolae BucunConstantin TurtăVladimir Axionov. Totodată, diplome de merit au fost decernate și conducătorilor și consultanților ştiinţifici ai tezelor laureaților.

(Visited 289 times, 1 visits today)