Pandemia continuă să își pună amprenta pe activitățile în cadrul proiectelor Erasmus+, astfel pe 22 aprilie, partenerii proiectului Minerva s-au întâlnit virtual la Universitatea Cote d’Azur (UCA), Franța, care a fost dedicată managementului resurselor umane (WP4 / D4.1 / A4.1.1).
Reprezentanții ai grupului de lucru universitare de cercetare (R-UWG) din Republica Moldova și Armenia, în parteneriat cu alți membri ai consorțiului MINERVA, au participat la diverse activități care vizează îmbunătățirea managementului cercetării. Din partea UTM au participat Rodica Cujbă, Daniela Pojar, Larisa Bugaian și Carolina Timco.
Reprezentanții instituției-gazdă, precum și ale altor parteneri europeni ai proiectului au realizat prezentări pe următoarele subiecte: Prezentarea strategiilor de resurse umane pentru cercetători și a HRS4R a UCA; Practică anti-plagiat UCA și software Compilatio; Știință deschisă și date deschise; Prezentarea proiectului OBERRED; Împărtășirea experienței proiectului OPTIMA, Ucraina; Integrarea software-ului extern anti-plagiat în Universitatea din Valencia; Practica și strategia anti-plagiat la nivel național și instituțional la Universitatea Guillermo Marconi; Practica anti-plagiat la Universitatea din Liege; Practici de management al cercetării la UCA.
Partenerii din Moldova și Armenia au participat activ la discuții pe marginea celor prezentate, menționând că vor prelua practicele bune europene în instituțiile proprii.
Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+
Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/