Ședința de coordonare a activităților pe pachetul de lucru 4 în cadrul proiectului Minerva

Pe 18 martie 2021, a fost realizată ședința de coordonare a activităților pe pachetul de lucru 4 – Fortificarea capacităților în managementul cercetării, partenerul responsabil – Universitatea din Liege, Belgia.

Ședințele de coordonare a activităților în cadrul proiectului Minerva continuă, astfel pe 18 martie, universitățile partenere au discutat despre pachetul de lucru 4, ce se referă la consolidarea managementului cercetării la universitățile partenere, livrabilul de bază al acestui pachet fiind obținerea etichetei HRS4R. Ședința a fost moderată de către dr. Isabelle Halleux, Universitatea din Liege, Belgia și dr. Olesea Sirbu, ASEM, iar din partea UTM au participat Rodica Cujba, dr.hab. Larisa Bugaian și dr. Carolina Timco.

Ședința a demarat cu cuvântul de salut din partea moderatoarelor: dr. Isabelle Halleux și dr. Olesea Sirbu, care a continuat cu prezentările partenerilor proiectului atât din Moldova, precum și din Armenia. Rodica Cujbă a prezentat acțiunile realizate de către UTM direcționate spre obținerea etichetei HRS4R, menționând ca UTM este în proces de elaborare a actelor instituționale cu referire la știința deschisă, completarea gap-analizei în vederea trasării planului de acțiuni pentru obținerea etichetei HRS4R. 

Urmare a ședinței partenerii au agreat următoarele acțiuni, ce urmează a fi luate în vederea obținerii etichetei HRS4R. 

De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate detaliile realizării vizitei virtuale la Universitatea Cote d’Azur, partenerii confirmând disponibilitatea lor în perioada 19-23 aprilie 2021, planul realizării seminarelor dedicate HRS4R, precum și activitățile de diseminare în cadrul proiectului. 

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/

[av_gallery ids=’95152,95151,95153,95154,95150′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-kuvser’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU