Ședința de coordonare a activităților pe pachetele de lucru 2 și 3 în cadrul proiectului Minerva

În perioada 3-4 martie 2021, a fost realizată ședința de coordonare a activităților în cadrul pachetului de lucru 2 – Armonizarea cadrului legislativ în domeniul Științei Deschise, partenerul responsabil – Universitatea Côte d’Azur, Franța, precum și pachetul de lucru 3 – Dezvoltarea infrastructurii a Științei Deschise, partenerul responsabil – Universitatea din Valencia, Spania.

În data de 3 martie, din partea UTM a participat dr.hab. Larisa Bugaian, dr. Carolina Timco și Rodica Cujba, iar ședința a fost moderată de către dr. Natalia Timuș, Universitatea Côte d’Azur, Franța. UTM este instituția responsabilă de implementare a activității 2.2, iar în cadrul ședinței Carolina Timco a prezentat primul draft al documentului „Orientări și directive pentru punerea în aplicare a principiilor de Știință Deschisă în cercetare și educație la nivelul național”. Fiecare partener a prezentat starea de lucruri în domeniu, prin enumerarea actelor normative existente, precum și actele normative ce urmează a fi elaborate de către instituții.

Ca urmare, a ședinței s-a decis că Natalia Timuș va analiza actele deja elaborate și va veni cu o expertiză la acestea, au fost stabilite acțiunile ce urmează a fi întreprinse în vederea finalizării livrabilelor în cadrul pachetului de lucru 2.

În data de 4 martie au fost discutate activitățile realizate în cadrul pachetului 3 de lucru, care a fost moderat de dr. Alfredo Rosado de la Universitatea din Valencia. Rodica Cujbă a prezentat progresele înregistrate de UTM în asigurarea infrastructurii Științei deschise la UTM. Ca urmare a prezentărilor făcute, partenerii proiectului s-au pus de acord cu referire la activitățile viitoare în cadrul pachetului dat de lucru, urmând ca partenerii europeni să vină cu expertiza cu referire la activitățile realizate și actele normative elaborate.

Proiectul Minerva “Consolidarea capacităților de gestionare a cercetării și a Științei Deschise ale instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova și Armenia”, n/r 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP este implementat cu suportul financiar al UE prin programul Erasmus+

Mai multe detalii despre proiect pe: https://proiecte.utm.md/minerva-2/ și http://minerva-project.ase.md/en/

[av_gallery ids=’95137,95138,95136,95126,95127,95128,95129,95130,95140,95131,95132,95139,95141,95142,95143,95144,95145′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-prgyer’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU