GALA VIITORILOR JURIŞTI, EDIȚIA II-2020

Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC) a  Universității Tehnice a Moldovei a găzduit ediția a II-2020 a GALEI VIITORILOR JURIŞTI, organizată în regim online de conf. univ., dr. Ina BOSTAN, program de studii „Drept”,  conf. univ., dr. Viorica URSU, sub egida prof. univ., dr. hab. Svetlana ALBU, șef Departament Inginerie, Drept și Evaluarea Imobilului, și a conf. univ., dr. Livia NISTOR-LOPATENCO, decanul FCGC.

În cadrul GALEI VIITORILOR JURIŞTI au fost desemnați cei mai buni studenți și masteranzi ai Programului de studii „Drept”.

Evenimentul are ca scop încurajarea studenților şi masteranzilor Programului de studii „Drept”, subliniind rezultatele excelente la studii obținute în activitatea de cercetare științifică și diverse activități extracurriculare, succesele înregistrate pe durata anului calendaristic fiind apreciate cu diplome.

Succesele viitorilor juriști sunt deopotrivă și al profesorilor lor, implicați cu dăruire în procesul educațional: Ina BOSTAN, Viorica URSU, Alla CLIMOVA, Livia NISTOR-LOPATENCO, Zinaida LUPAȘCU, Victor CATANĂ, Olga PISARENCO, Denis BĂBĂLĂU, Oleg TĂNASE, Iurie IVANOV, Alexandru SAVVA.

Sârguința, activismul, setea de cunoaștere a protagoniștilor evenimentului au fost apreciate cu diplome de merit la diferite compartimente:

Diplome de merit academic

Ciclul I, Licenţă, anul 2, gr. DP-1905:

 1. I – Vlad URSU
 2. II – Victoria NICOLAEV
 3. III – Alina CIREŞ

Ciclul I, Licenţă, anul 3, gr. DP-1806:

 1. I – Irina TRAVINSCHI
 2. II – Ursu DANIEL
 3. III – Alexandru POPOV

Ciclul I, Licenţă, anul 4, gr. DP-1707

 1. I – Ivan ENACHE
 2. II – Elena SÎTARI
 3. III – Alexandrina STANCIU

Ciclul II, Master, anul 1, gr. DIC-2005M

 1. I – Mihaela STAMATI
 2. II – Nica GRAUR
 3. III – Vasile DÎNGA

Ciclul II, Master, anul 2, gr. DIC-1905M

 1. I – Ana-Maria ROŞCA
 2. II – Ala Enache
 3. II – Liliana Baidan
 4. II – Dorina Potîngă
 5. II – Galina Tipa
 6. III – Marin Turuta

Diplome de merit  pentru performanțe în activitatea științifică, anul 2020

Ciclul I, Licență, anul 3, gr. DP-1806

Irina TRAVINSCHI

Ciclul I, Licență, anul 4, gr. DP-1707

Elena SÎTARI

Alexandrina STANCIU

Livia MATEI

Elena PALADI

Cilul II, Master, anul 1, gr. DIC-2005M

Diplomă de merit academic gr. I – Mihaela STAMATI (6 articole)

Diplome de merit

Nica GRAUR

Marina VOLCOV

Maxim VLAH

Dionisie RAPCEA

Cilul II, Master, anul 2, gr. DIC-1905M

Diplome de merit

Ana-Maria ROŞCA

Liliana BAIDAN

Dorina POTÎNGĂ

Galina TIPA 

Mariana BOLBOŞENCO

Diplome de merit pentru participare activă în activitatea extracurriculară, anul 2020

Ciclul I, Licență, anul 1, gr. DP-2006

Nicoleta Bostănaru

Cristina Murug

Alexandru Negrea  

Nicoleta Şuşchevici   

Ciclul II, Master, anul 1, gr. DIC-2005M

Mihaela STAMATI

Ciclul II, Master, anul 2, gr. DIC-1905M

Ana-Maria ROŞCA

Diplome pentru performanță academică deosebită

Diplome de merit – Mihaela STAMATI, Nica GRAUR (anul I, Master), câștigătoare ale ediției a XXIV-a a programului „Burse de Merit”, organizat de  Centrul de Informații Universitare, cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA și Orange Moldova, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Diplomă de merit – Liliana BAIDAN (anul II, Master), deținătoare a Bursei Guvernului RM pe anul 2020-2021 (aprobat la 23.09.2020), bursă de merit din cadrul Programului „Cei mai buni studenți ai instituțiilor de învățământ superior din RM”, organizat de Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării cu suportul Guvernului RM.

Gala a fost deschisă de către prof. univ., dr. hab. Svetlana ALBU, șef Departament Inginerie, Drept și Evaluarea Imobilului, iar decanul FCGC, conf. univ., dr. Livia NISTOR-LOPATENCO a dat citire diplomelor și a evidențiat meritele studenților și masteranzilor nominalizați. Diplomele pot fi ridicate din decanatul FCGC, de către fiecare nominalizat, cu respectarea condițiilor sanitare.

Totodată, dna decan Livia NISTOR-LOPATENCO a menționat cu mândrie că programele de studii „Drept” de la Universitatea Tehnică a Moldovei, ciclurile I și II, au fost singurele evaluate și acreditate simultan în anul 2015 de către agenții de evaluare și acreditare internațională. La fel, dna Nistor-Lopatenco le-a explicat studenților și masteranzilor avantajul absolvenților UTM de la programul „Drept” de a fi angajați nu doar în calitate de magistrați, juriști, ulterior notari, avocați, procurori sau în domeniul educațional, ci și în calitate de registratori în cadrul Serviciilor Cadastrale Teritoriale amplasate în toate raioanele Republicii Moldova, specialiști în cadrul Agenției Relații Funciare și Cadastru, Agenției de Servicii Publice, experți judiciari în domeniul cadastrului. Cunoștințele obținute la UTM, FCGC țin nu doar din domeniul Dreptului, dar și Cadastrului, în cele trei aspecte: juridic, tehnic și economic ale cadastrului.

Conf. univ., dr. Viorica URSU, printre frumoasele și emoționantele cuvinte de felicitare, a încurajat nominalizații să nu se oprească aici, asigurându-i de sprijinul permanent din partea profesorilor programului de studii Drept, departamentului IDEI, Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru atât pe durata studiilor, cât și după absolvire.

Pe viitor, acest eveniment se dorește a fi extins la nivelul întregii facultăți și pe universitate.

În închidere, cu un cuvânt de felicitare către laureații Galei viitorilor juriști, ediția a II-2020 a venit și dna Svetlana ALBU, care le-a dorit să multiplice performanțele obținute în anul calendaristic 2020.

Vino la Universitatea Tehnică a Moldovei să înveți o PROFESIE REALĂ!!!

Bravo, UTM-işti! Mândri de performanțele voastre!

(Visited 248 times, 1 visits today)