Axându-se pe provocările actuale, procesul educațional modern include concepte și abordări noi și se  ancorează în realitatea unei economii inovatoare. Studenții își dezvoltă competențe profesionale, dar și complementare pentru a desfășura activități în grup, a lucra în echipe eterogene cu un background educațional diferit. Eficientizarea activității educaționale poate fi realizată prin implicarea stakeholderilor importanți, ce ar determina contribuții majore la dezvoltarea competențelor.

În acest sens se evidențiază lansarea proiectului „Startup Academy UNI”, care reprezintă un rezultat al colaborării dintre Facultatea Inginerie Economică și Business, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică și Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill întru dezvoltarea antreprenoriatului inovațional. „Startup Academy” este parte a programului Startup Moldova și reprezintă o inițiativă educațională dedicată actualilor și potențialilor antreprenori, dezvoltată în cadrul Proiectului Tekwill, cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Guvernului Suediei.

Acest program are ca scop dezvoltarea  ecosistemului tehnologic, astfel mentorii specializați în domeniile IT, business și startup-uri vor consulta studenții în vederea dezvoltării unei afaceri, fiind instruiți în domenii ca managementul strategic, finanțe, marketing, atragerea investițiilor, pitch etc.  Cursul va fi predat în limba engleză, iar procesul educațional va include colaborarea studenților din facultăți diferite, fapt ce ar asigura convergența unor competențe complementare atât de necesare realizării unei afaceri de succes. Acest proiect pilot va fi monitorizat de reprezentanții a 4 universități din Chișinău, Bălți, Comrat și Cahul, care predau IT-ul sau domenii conexe pentru transfer de know how la aceste universități.

Prin angajare, colaborare, cu eforturi comune inter-facultăți și implicarea partenerilor strategici putem să atingem rezultate excelente și să încurajăm tinerii să valorifice noi oportunități, să contribuie la dezvoltarea societății prin oferta unor soluții inovaționale. 

(Visited 146 times, 1 visits today)