Prima ședință a Consorțiului proiectului COOPERA

Pe 22 februarie 2021, pe platforma virtuala Zoom, a avut loc prima ședință a Consorțiului proiectului Coopera (617490-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP), organizat de către coordonatorul național Academia de Studii Economice din Moldova.

logosbeneficaireserasmusright en 1       COOPERA LOGO PNG

Proiectul COOPERA în valoare de 967.200,00 EUR este finanțat de Comisia Europeană – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură – în cadrul programului ERASMUS + și va fi realizat împreună cu 14 instituții partenere din Moldova, Ucraina, Germania, Spania, Bulgaria, Polonia, Slovenia.

Proiectul COOPERA își propune să integreze Învățământul Superior Dual (DHE) în țările partenere, în general, și să îmbunătățească angajabilitatea și dezvoltarea individuală, să crească compatibilitatea și continuitatea între cerințele mediului profesional și formarea inițială a studenților, precum și să obțină o mai mare eficiență economică și integrare socială, în special.

În cadrul ședinței, coordonatorul grantului proiectului COOPERA – dr. Olesea SIRBU a salutat consorțiul și a prezentat obiectivele specifice ale proiectului. Consorțiul a discutat în detaliu structura pachetelor de lucru și termenele.

Structura de management a proiectului COOPERA a fost prezentată și discutată de instituțiile partenere. Mai mult, instituțiile partenere din Moldova au informat consorțiul cu privire la posibilitatea organizării fizice a vizitelor de studiu și a altor evenimente ale proiectului.

Luând în considerare importanța diseminării activităților și rezultatelor proiectului, partenerii proiectului au fost informați cu privire la regulile de diseminare.

 

Proiectul COOPERA este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Mai multe informații despre COOPERA pot fi găsite pe http://coopera-project.ase.md/  și https://www.facebook.com/coopera.project.Moldova și pe pagina COOPERA a UTM https://proiecte.utm.md/coopera/

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI