Satisfacția de a fi student UTM am trăit-o chiar din ziua admiterii la facultate. Atmosfera plăcută, cadrele didactice care ne-au devenit pe parcurs nu doar mentori, ci și prieteni au influențat în cea mai mare măsură atitudinea noastră față de procesul de studii, subliniază Alina LESNIC, absolventă a Facultății Inginerie Economică și Business, în eventualitatea de a susține dorința tinerilor de a aspira la o carieră în economie în baza studiilor la Universitatea Tehnică a Moldovei.

La finele studiilor de Licență, programul „Marketing și logistică” (2015-2018), mi-am propus să acced la o nouă treaptă, cea de Master, astfel că din 2018 îmi continuam deja studiile în baza acordului de dublă diplomă la Universitatea Tehnică a Moldovei – programul de studii „Administrarea afacerilor” și la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – programul de studii „Managementul și administrarea afacerilor”. Perspectiva acestor studii mi-a dat încredere în forțele proprii, m-a determinat să redescopăr lucrurile dintr-un alt unghi și să profit de noile oportunități.

Concomitent, după finisarea studiilor de Licență, am fost angajată în calitate de specialist creditare și plăți în cadrul „Glamis” SRL – companie care se ocupă de comercializarea tehnicii digitale și electrocasnice. Scopul principal al postului în care activez presupune implementarea și asigurarea unei bune funcționalități a mecanismelor interne ce vizează relația cu companiile de creditare și băncile comerciale, inclusiv: urmărirea respectării procedurilor specificate în procesul de acordare a creditelor; analiza concurenților la capitolul creditare, prelucrarea datelor și rapoartelor aferente vânzărilor efectuate în credit, verificarea actelor ce vizează retururile de credit, interacțiunea cu băncile comerciale în vederea asigurării unei bune funcționalități a POS-Terminalelor în cadrul filialelor acestora etc.

Situațiile imprevizibile de la locul de muncă m-au învățat să găsesc soluții chiar și în cazul în care acestea păreau imposibile și să-mi asum atât deciziile și acțiunile proprii, cât și ideile, sfaturile oferite de colegi în soluționarea unor probleme.

Pentru a obține rezultate bune în ceea ce faci, pe lângă perseverența și efortul asiduu, este important să stăpânești și arta de a construi relații de încredere la locul de muncă. Performanțele profesionale vor valora și mai mult, dacă acestea vor fi apreciate și susținute de către colegi, de echipă. O carieră de succes se definește nu doar de nivelul ierarhic atins, dar și de ardoarea cu care te dedici. Este foarte important să ai o claritate distinctă asupra planurilor și acțiunilor ulterioare.

Încrederea în forțele proprii, stabilirea colaborărilor de lungă durată sunt, la fel, factori esențiali într-o carieră de succes. În același timp, aceasta influențează acceptarea unui număr mai mare de task-uri, fapt ce denotă interesul și dorința pentru atingerea unor performanțe tot mai mari.

Actualilor studenți, viitori profesioniști, absolventa FIEB Alina LESNIC le sugerează: ,,Învață din plăcere, investește în tine, aspiră la un viitor de succes!”

(Visited 993 times, 1 visits today)