Pe data de 26 noiembrie 2020  a avut loc lansarea evenimentului „Industrial Automation” Hackathon în cadrul Centrului de Cercetare și Instruire CIRCLE, Universitatea Tehnică a Moldovei, în colaborare cu compania ISD Moldova – Inther Sodtware Development.

În cadrul deschiderii, rectorul UTM, dr. hab., prof. univ. Viorel BOSTAN, a subliniat importanța dezvoltării domeniului de automatizarea industrială, care necesită specialiștii bine pregătiți și  în acest context este importantă colaborare cu compania ISD Moldova – Inther Sodtware Development. Decanul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, a menționat importanța acestui hackathon legat de automatizare, unde studenții pot acumula cunoștințe mai specifice legate de programarea automatelor logice programabile produse de compania Siemens.

Șeful Departamentului Ingineria Software și Automatică, conf. univ., dr. Ion FIODOROV, a prezentat domeniul de Industria 4.0, unde controlul proceselor industriale  în baza automatelor logic programabile    ocupă un loc central și a dorit succes echipelor în realizarea sarcinilor propuse.

Din partea companiei ISD Moldova – Inther Sodtware Development, doamna Alina SCUTARU a făcut o prezentare a companiei, iar inginer pe programare PLC Victor DROPEȚ a descris sarcina care urmează a fi implementată de către echipe în decurs de 48 de ore, sub supravegherea mentorilor de la companie, Ivan VÎLCU și Pavel BURLACU.

(Visited 174 times, 1 visits today)