FIEB: Conferința economică internațională „Competivitate și dezvoltare durabilă”

Pe 20 noiembrie 2020, Facultatea Inginerie Economică și Business a UTM a organizat, în regim online, Conferința economică internațională „Competitivitate și dezvoltare durabilă” – International Economic Conference „Competitiveness and Sustainable Development”.

Deși în anul curent nu a fost posibilă desfășurarea acestui important eveniment în auditoriile renovate și înzestrate cu echipamente moderne ale facultății, ci doar în format online, interesul și gradul de participare a fost unul sporit – dublu fața de anul trecut. Cei 92 de participanți la conferință au reprezentat 21 de instituții, inclusiv 14 instituții internaționale din 6 țări – România, Ucraina, Rusia, SUA, Franța, Israel. De remarcat a fost și caracterul bilingv al evenimentului (roman-englez), o parte din prezentări făcându-le în limba engleză și cercetătorii din cadrul FIEB.

În mesajele lor de salut, prof. univ., dr. hab. Larisa BUGAIAN, prorector UTM probleme financiare și relații internaționale, și conf. univ., dr. Rafael CILOCI, decan FIEB, au menționat că secțiunile conferinței includ diverse arii actuale, cum ar fi:

Secțiunea 1 CIRCULAR ECONOMY: REALITIES, CHALLENGES, TRENDS;

Secțiunea 2 MODERN ECONOMIC POLICIES. MARKETING OF XXI-ST CENTURY;

Secțiunea 3 DIGITAL ECONOMY: OPPORTUNITIES AND RISKS. INNOVATION AND SUSTAINABILITY;

Secțiunea 4 MANAGEMENT AND LEADERSHIP. FINANCE & ACCOUNTING.

O colaborare excelentă a fost asigurată de partenerii strategici ai FIEB – Universitatea ,,Stefan cel Mare” din Suceava, în frunte cu doamna decan Carmen NASTASE, însoțită de o echipă impresionantă, formată din 21 de colegi; Institutul Național de Cercetări Economice – dna dr. hab. Rodica PERCIUN, cu echipa sa din 11 cercetători științifici. Am fost încântați să o avem printre participanți și pe prof. Valerie MOCK (SUA) – un bun prieten al FIEB, care a făcut o prezentare actuală pe tema ,,Integrating the concept of sustainibililty into the classroom using online resources”, deși în Atlanta (Georgia, SUA) era deja noapte tîrzie.

 Ne-a bucurat enorm prezența remarcabilă a instituțiilor universitare și de cercetare din România (8 în total, 30 de participanți), cu care am stabilit noi oportunități de colaborare. În acest context putem evidenția participarea dnei dr. hab. Monica Violeta ACHIM, Universitatea Babeş-Bolyai University, Cluj-Napoca – leader în ratingul Universităților din România.

Conferința a constituit o veritabilă rampă pentru un eficient schimb de opinii, discuțiile continuând în secțiuni chiar și peste programul prevăzut, dar și un prilej fericit pentru inițierea unor noi activități de colaborare și lansarea unor proiecte în beneficiul instituțiilor participante.

[av_gallery ids=’81077,81078,81079,81080,81081,81082,81083,81084,81085,81086,81087,81088′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’12’ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-mmp5lf’ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU