Dialogul online în cadrul Zilelor Ușilor Deschise la UTM astăzi a scos la rampă Facultatea Energetică și Inginerie Electrică.

Eventualii candidați la studii au fost impresionați să afle că învăţământul superior în domeniile energetic şi electrotehnic în Republica Moldova îşi are sorgintea înaintea fondării Institutului Politehnic din Chişinău (actualmente UTM), în 1959 (la 50 de ani de la aprinderea primei lămpi electrice în Chişinău), iar denumirea inițială a Facultății în cadrul IPC (1964) a fost Electrotehnica. Chiar de la început facultatea a fost amplasată în actualul corp de studii nr. 2 al UTM din inima capitalei (clădirea fostului Seminar Teologic, construită în anii 1900-1901).

Această incursiune în istoricul facultății a trezit spiritele și elevii i-au asaltat cu întrebări pe reprezentanții actualei Facultăți de Energetică și Inginerie Electrică: decanul, conf. univ., dr. Victor GROPA; șefa Departamentului Energetica, conf. univ., dr. Viorica HLUSOV; șeful Departamentului Inginerie Electrica, conf. univ., dr. Ilie NUCA; prodecanii FEIE Elena VASILOS și Marcel BURDUNIUC, dar și lectorii Ina DOBREA, șef program „Electroenergetica”; Cornel GHERTESCU, șef program „Ingineria sistemelor electromecanice”; Dumitru BRAGA, șef program „Termoenergetica”, care le-au vorbit elevilor despre programele de studii din cadrul FEIE, activitățile extracurriculare, colaborarea cu întreprinderile de profil din țară și străinătate și posibilitățile de a urma acolo stagiile de practică și, eventual, de angajare în câmpul muncii etc.

Mâine, ne vedem online la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru!

(Visited 38 times, 1 visits today)