Pandemia a impus modificarea modalităților de realizare a activităților în cadrul proiectelor internaționale. Chiar dacă vizitele de studii au fost contramandate pentru alte perioade, activitățile continuă pe online. Astfel, în perioada 4-6 mai 2020, reprezentanții Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru au participat la primele ședințe de lucru a proiectului “Învățarea bazată pe probleme ghidată de mediul de afaceri pentru excelență academică în Geoinformatică – GEOBIZ/Business driven problem-based learning for academic excellence in geoinformatics – GEOBIZ” în calitate de partener a proiectului GEOBIZ (2019-2022).

Ședința de lucru a fost organizată de către liderul de proiect Universitatea din Zagreb, Croația și gazda evenimentului Universitatea Novii Sad, Serbia. Subiectele abordate s-au referit la analiza progresului pe pachetele de lucru 1-6 ale proiectului, și anume: WP1. Analiza situației actuale a ecosistemului busines-educație; WP2. Modelul, cursurile, cunoștințe și precondiții pentru dezvoltare; WP3. Cooperare și implementarea cursurilor, WP4. Controlul calității și evaluarea, WP5. Diseminarea și exploatarea rezultatelor, WP6. Managementul și sustenabilitatea proiectului. 

La ședința au participat  conf. univ., dr. ing. Livia Nistor-Lopatenco, decan FCGC, doctoranzii Alexandru Pantaz și Dumitru Botnaru, a căror conducător științific este dna Decan Livia Nistor-Lopatenco, precum și ing. Andrei Iacovlev, lector universitar, membri ai echipei de lucru. Dna Nistor-Lopatenco a prezentat activitățile și materialele executate în cadrul proiectului de la lansarea acestuia în noiembrie 2019 până în prezent. 

Partenerii au discutat despre activitățile viitoare ce urmează a fi implementate, responsabilitățile și constrângerile existente. 

Proiectul GEOBIZ este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre GEOBIZ pot fi găsite pe http://geobiz.eu/ și  pe pagina GOEBIZ a UTM https://proiecte.utm.md/geobiz/

(Visited 14 times, 1 visits today)