FIEB: cursuri de master despre UE

La UTM, studiile despre Uniunea Europeană au o conotație specială. Obiectivul general  rezidă în formarea de competențe privind construirea mecanismului de aliniere a activității întreprinderilor industriale la principiile UE cu scopul asigurării unei dezvoltări industriale durabile.

Cursul de master „Managementul strategic al dezvoltării industriale durabile în contextul integrării europene” din cadrul proiectului Erasmus+ Jean Monnet Module EU4SID, desfășurat în cadrul Facultății Inginerie Economică și Business pentru programele de master „Administrarea afacerilor” și „Economia afacerilor imobiliare”, prima parte a căruia a derulat în toamnă, a fost reluat pe 27 ianuarie 2020. Titularii cursului, Rafael CILOCI și Cornelia CRUCERESCU, vin cu cele mai recente informații și bune practici în domeniu. Efortul are menirea de a facilita înțelegerea valorilor și mecanismelor generale și economice pentru construirea unei societăți europene, rolului Uniunii Europene ca lider în promovarea și implementarea principiilor de dezvoltare durabilă, aspectelor economice, sociale și de mediu, înțelegerea semnificației dezvoltării durabile pentru industrie și care sunt aptitudinile pentru o industrie durabilă, precum și acțiunile întreprinse de R. Moldova în procesul de integrare europeană și dezvoltare durabilă.

Subiectele-cheie au fost studiate mai aprofundat de către studenți și prezentate în lucrările individuale. Cele mai reușite lucrări au fost recomandate pentru prezentare la Conferința studenților, masteranzilor și doctoranzilor UTM din 1-3 aprilie 2020. Tematica subiectelor permite studenților să participe la diverse concursuri naționale și internaționale de eseuri despre Uniunea Europeană și să obțină premii atractive sub formă de bani, cărți și vizite la instituții europene.

În partea a doua a cursului, titularii Veaceslav BÂRDAN și Cornelia CRUCERESCU își propun să aprofundeze studiile despre contribuția Uniunii Europene pentru dezvoltarea industrial-durabilă. Vor fi studiate politicile comunitare cu impact sporit asupra dezvoltării industrial-durabile, precum și mecanismele de realizare în practică prin inovare, cooperare, standardizare, digitalizare și dezvoltarea antreprenoriatului.

Cunoștințele obținute în cadrul cursului vor facilita elaborarea tezelor de master cu  aspect aplicativ privind implementarea principiilor dezvoltării durabile pentru diferite sectoare ale economiei naționale și dezvoltarea unor afaceri prietenoase mediului, responsabile social și eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Studenții ciclului I și II ai altor facultăți, doritori să afle mai mult despre valorile și principiile Uniunii Europene privind dezvoltarea industrială durabilă, pot accesa pagina https://www.facebook.com/EU4SID/posts/148598896577560. Pentru ei avem și o invitație specială la Școala de primăvară, organizată în luna mai, recomandându-le să urmărească site-ul https://utm.md/ și pagina  https://www.facebook.com/pg/EU4SID/posts/?ref=page_internal – pentru a afla perioada exactă a evenimentului.

[av_gallery ids=’68848,68849,68850,68851,68852,68853,68854,68855,68856,68857,68858,68859,68860,68861,68862,68863′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’8′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-thrs7i’ admin_preview_bg=”]

 

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU