Monitorizarea proiectului Minerva de către oficiul național Erasmus+.

În data de 13 decembrie, oficiul național Erasmus+ a efectuat prima monitorizare a proiectului Minerva, în care UTM este partener de implementare.

Activitățile de monitorizare au ca obiectiv de a urmări progresul în implementarea proiectelor Erasmus+, precum și de a depista dificultățile în implementarea acestora.

Proiectul Minerva este un proiect de consolidare a capacităților de cercetare și a științei deschise la universitățile din Moldova și Armenia, având ca obiective: perfecționarea legislației naționale și a politicilor instituționale legate de știința deschisă din Moldova și Armenia; consolidarea funcției universitare, prin crearea depozitelor digitale la fiecare universitate partener din Moldova și Armenia și creșterea capacităților instituționale pentru furnizarea unui sprijin eficient cercetătorilor în ceea ce privește implementarea principiilor științifice deschise în domeniul educației și excelenței în cercetare. Proiectul Minerva este centrat în jurul a șapte pachete de lucru care definesc în detaliu acțiunile care trebuie întreprinse precum și partenerii lideri la fiecare pachet de lucru privind managementul proiectului pentru finalizarea acestuia. 

În cadrul ședinței din 13 decembrie, UTM a fost reprezentat de către:  Bugaian Larisa, prorector, Bernic Mircea, prorector, Timco Carolina, șef Serviciu RI, Pojar Daniela, șef Direcția Managementul resurselor, Siminiuc Rodica, șef Doctorantură, Cujba Rodica, șef Serviciu cercetări științifice și Dumitru Chilimari, reprezentant Direcția IT, care sunt membri a echipelor de lucru formate în vederea realizării activităților de proiect. Carolina Timco, responsabilă pentru diseminarea activităților proiectului, a prezentat activitățile realizate și progresul în cadrul proiectului. În cadrul ședinței au fost discutate următoarele activități ce urmează a fi realizate în al doilea an de activitate. 

Proiectul Minerva este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre Mineva pot fi găsite pe http://www.minerva-project.space/ și https://www.facebook.com/MINERVAMOLDOVA/
și pe pagina Minerva a UTM https://proiecte.utm.md/minerva-2/#top

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU