Universitatea Tehnică a Moldovei și compania „Amdaris” au încheiat un Acord de colaborare extins, care vine să documenteze realizările și intențiile de perspectivă ale semnatarilor.

Însoțiți de către conf. univ., dr. Dumitru CIORBĂ, decanul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, reprezentanții companiei „Amdaris”, co-fondatorul și CEO Andrew ROGERS și administratorul reprezentanței locale Petru HAHEU, și-au exprimat convingerea că „Amdaris” poate contribui în continuare la valorificarea talentelor din cadrul UTM prin multiplele acțiuni și proiecte stipulate în cadrul Acordului de colaborare.

În mesajul adresat partenerilor din Bristol (Marea Britanie), rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a expus multiplele forme de colaborare pe care Universitatea Tehnică a Moldovei le dezvoltă cu diverse companii IT, menționând și aportul important pe care îl are „Amdaris” în formarea tinerilor specialiști. În context, d-sa a subliniat cu satisfacție că semnarea acestui acord va impulsiona negreșit colaborarea între cele două instituții, în special pe dimensiunea cercetare-dezvoltare, prin implicarea tinerilor studioși cu performanțe deosebite, dar și dezvoltarea spațiilor educaționale apropiate spiritului și standardelor industriei IT.

(Visited 18 times, 1 visits today)