Ieri, 25 noiembrie, proiectul „Tekwill” a celebrat inițiativele și programele care au contribuit la dezvoltarea comunității IT și a startupurilor din Moldova, desemnându-și ambasadorii – lideri ai inițiativelor care transformă comunitatea Tech din Moldova.

În cadrul evenimentului „Tekwill Ambassadors Awards” Universitatea Tehnică a Moldovei a fost nominalizată la compartimentul „Parteneri strategici”, iar mai multe inițiative aferente UTM au fost premiate la compartimentele: Conferințe: Ruby Wine; Comunități: YES-Europe Moldova; Competiții: EBEC Chișinău și FAF Hackathon.

Fiind un program orientat în special pe activitatea cadrelor didactice universitare, UTM se declară deosebit de mândră și pentru aprecierea la compartimentul „Impact national” a eforturilor depuse de către prorectorul Dinu ȚURCANU, subliniindu-se astfel atât efortul său de a aduce mai aproape de discipoli programele și oportunitățile de dezvoltare, oferindu-le susținerea necesară pentru a atinge performanța în domeniul TIC, cât și contribuția sa esențială la valorificarea domeniului pe care îl gestionează în calitate de prorector – informatizare, relaţia cu mediul socio-economic, imagine şi comunicare.

Concludentă în acest sens a fost și bucuria pe care a împărtășit-o în declarația făcută imediat după ceremonia de premiere:

– Să fii unul din Tekwill Ambassadors și să primești distincția „Impact național” alături de Echipa Națională de Robotică este o dublă onoare, dar și o responsabilitate pe măsură! Mulțumesc tuturor celor are au crezut în mine. Promit și mai multă implicare, și mai mult impact IT!

Lansat în 2018 cu susținerea ATIC și Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei, „Tekwill Ambassadors” subliniază ideea că excelența și performanțele pot și trebuie să fie atinse cu eforturi comune, sprijinind proiectele care își propun să contribuie la dezvoltarea capitalului uman pentru sectorul TIC și susțin dezvoltarea antreprenoriatului în domeniu. Pe parcursul ediției din acest an, au fost sprijinite parțial 11 inițiative – conferințe, programe de instruire, hackatoane. În total, peste 1800 de persoane au beneficiat de oportunități de învățare, schimb de experiență și transfer de cunoștințe, oportunități de socializare, stabilire de noi conexiuni. Conform regulilor programului, Proiectul „Tekwill” a sprijinit o parte din cheltuielile asociate desfășurării inițiativelor, iar inițiatorii acestora au reușit să identifice și să valorifice resurse financiare adiționale, sponsorizări și parteneriate.

(Visited 7 times, 1 visits today)