Jean Monnet – 30 de ani de excelență în studiile europene

Luni, 18 noiembrie 2019, conf. univ., dr. Cornelia CRUCERESCU, responsabil Relații Internaționale, Departamentul Economie și Management, Facultatea Inginerie Economică și Business, Universitatea Tehnică a Moldovei, a participat la KICK-OFF MEETING BICO2019 – Conferința coordonatorilor de proiecte a Acțiunilor Jean Monnet, câștigătoare în aplicațiile 2019, organizată de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) la Bruxelles.

Evenimentul a reunit coordonatori ai proiectelor selectate în cadrul apelului de propuneri (EAC/A03/2018), membri ai echipei Agenției Executive Jean Monnet și colegii Comisiei Europene. François Willekens, șeful Unității A2 – Erasmus +: Educație Superioară – Alianțe de cunoștințe, Asistență la Bologna, Jean Monnet, EACEA, a deschis evenimentul cu discursul „Activități Jean Monnet – Informare de politici”.

Echipa Jean Monnet a Agenției Executive a găzduit o serie de sesiuni de informare, oferind sprijin și îndrumare cu privire la aspectele operaționale și financiare ale activităților lor, pentru a facilita implementarea proiectelor înaintate.

Reprezentanta noastră la Bruxelles, Cornelia Crucerescu, susține că reuniunea de lansare va permite facilitarea creării de sinergii între beneficiari. Evenimentul este, de asemenea, o oportunitate pentru a stabili conexiuni și a face un schimb de informații pe diferite subiecte și bune practici: „În cadrul reuniunii am primit informații utile pentru implementarea cu succes a contractului și a activităților prevăzute în aplicație. În plus, evenimentul a fost o ocazie bună pentru a întâlni alți coordonatori de proiect în vederea schimbului de opinii și a împărtășirii experienței noastre.”

Pe 18 iunie, Comisia Europeană a marcat cea de-a 30-a aniversare a activităților Jean Monnet, care promovează și finanțează programe educaționale privind integrarea europeană. Evenimentul a fost sărbătorit printr-o serie de evenimente și alte inițiative din întreaga lume. În ultimii 30 de ani, aproape 5000 de proiecte au contribuit la domeniul studiilor de integrare europeană. În prezent, 500 000 de studenți beneficiază de acțiunile Jean Monnet în fiecare an, care este prezent acum în 87 de țări din întreaga lume. Cea de-a 30-a aniversare a acțiunilor Jean Monnet din 2019 oferă o oportunitate de a discuta impactul asupra studiilor europene la nivel mondial, dar și impactul mai larg asupra societății noastre.

Conferința de închidere dedicată celei de-a 30-a aniversări a activităților Jean Monnet „Studiile UE în era digitală”, din data de 19 noiembrie 2019 la Bruxelles, s-a concentrat pe provocările digitalizării în educație și modul în care studiile UE sunt afectate de aceasta. Tema conferinței a fost selectată ca una dintre prioritățile principale ale noii Comisii privind sprijinirea dezvoltării competențelor digitale prin educație.

Themis Christophidou, director general pentru educație, tineret, sport și cultură al Comisiei Europene, a deschis evenimentul cu un discurs-cheie.

Programul a continuat cu o serie de discuții, concentrându-se pe noile provocări ale progreselor tehnologice în era digitală și soluțiile pentru aceste probleme în domeniul educației, cum ar fi: Învățământul  european în era digitală; Proiecte Jean Monnet în cercetarea digitală; Planul de acțiuni al Educației Digitale a Comisiei Europene; Implicațiile socio-economice și legale ale digitalizării.

https://www.facebook.com/EUErasmusPlusProgramme/videos/431229817576676/

[av_gallery ids=’64971,64972,64973,64974,64975,64976,64977′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’7′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ id=” custom_class=” av_uid=’av-pvohjd’ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU