Activități în cadrul proiectului Minerva

În perioada 5-9 noiembrie 2019, în cadrul proiectului Minerva, reprezentanții UTM au participat la vizita de studiu la Universitatea din Valencia, Spania.

În cadrul proiectului Erasmus+ “Strengthening research management and open science capacities og HEIs in Moldova and Armenia- Minerva”, (Ref. Nr. 597912-EPP-1-2018-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP) a fost realizată vizita de studiu, ce a avut următoarele obiective:

 • Instruirea personalului tehnic din țările partenere privind dezvoltarea infrastructurii pentru Știința Deschisă;
 • Transferul de cunoștințe privind gestionarea datelor de cercetare.

La vizita de studiu au participat delegațiile din Moldova și Armenia, reprezentate de prorectorii, coordonatorii instituționali de proiecte și personalul tehnic, care au luat parte la diverse activități pentru consolidarea cunoștințelor lor despre subiectul vizitei de studiu. Din partea UTM la eveniment au participat: dl prof. Victor Șontea, Șef al Departamentului Microelectronică şi Inginerie Biomedicală, dna Zinaida Stratan, șef al Bibliotecii tehnico-științifce a UTM, dl Vasile Chetroi, șef al Direcției Tehnologia Informației și Comunicații (DTIC), dl Dumitru Chilimari, șef al Serviciului Administrarea Rețelelor și Securitatea Informației, DTIC, dna Rodica Cujba, șef al Direcției Investigații Științifice.

În timpul vizitei de studii au fost discutate următoarele subiecte:

 • HRS4R la Universitatea din Valencia;
 • Micro-MOOC Open Science;
 • RODERIC: Platforma de publicare Open Access și programe de cercetare. Suport OJS;
 • Serviciul IT: rolul său în gestionarea aplicațiilor pentru administrație, studenți, cercetători și profesori;
 • Menținerea infrastructurii pentru Repozitoriul RODERIC: aspecte tehnice;
 • Infrastructura IT și facilități: Centrul de Date al UV;
 • Sesiune practică: Servicii ale bibliotecii pentru cercetători;
 • Date de cercetare deschise și acțiuni la nivel European;
 • Universitatea Politehnică din Valencia: acțiuni pentru Știința Deschisă;
 • Proiectul DATASEA: date de cercetare deschise.

Partenerii proiectului au prezentat starea de lucruri și planurile pe viitor cu privire la implementarea Ştiinţei Deschise în universităţi în general şi la dezvoltarea repozitoriilor instituționale în particular.

Proiectul Minerva este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre Mineva pot fi găsite pe http://www.minerva-project.space/ și  https://www.facebook.com/MINERVAMOLDOVA/
și pe pagina Minerva a UTM https://proiecte.utm.md/minerva-2/#top

[av_gallery ids=’64417,64418,64414,64420,64415,64416,64413,64419′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ id=” custom_class=” av_uid=’av-r05y8s’ admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU