În perioada 21-25 octombrie 2019, reprezentanții UTM au participat la vizita de studii la Universitatea din Liège (Belgia).

Echipa UTM a fost formată din Mircea BERNIC, prorector Cercetare și Doctorat, Daniela POJAR, șef Direcție Managementul Resurselor, Rodica SIMINIUC, șef Direcție Doctorat si Postdoctorat și Rodica CUJBA, șef direcție Investigații științifice. Scopul vizitei a constituit studiul procesului de elaborare a Strategiei de Resurse Umane pentru Cercetători (HRS4R), care vizează achiziționarea etichetei HRS4R prin procedura EURAXESS, care se referă la pachetul de lucru 4 a proiectului MINERVA.

Vizita de studii a fost organizată la Universitatea din Liège, care este una dintre primele din lume care a adoptat principiile Open Science (2007) și are o experiență uriașă în organizarea proceselor de achiziție a etichetei HRS4R. Isabelle Halleux, expertă a Universității din Liège, a prezentat cele mai bune practici ale Universității gazdă, dar și a altor țări, precum și procedurile, documentele și formularele conexe. Prin îndrumarea dnei Halleux, procesul de achiziție a etichetei HRS4R prin procedura EURAXESS a fost cartografiat, iar planul de acțiuni corespunzător termenelor proiectului a fost aprobat. Un alt subiect a vizat aspecte ale creșterii capacităților de management al cercetării, în cadrul căreia a fost prezentată experiența UTM, precum și identificate ariile de îmbunătățire pe viitor.

La vizita de studiu au participat reprezentanții tuturor universităților partenere ale proiectului MINERVA din Armenia și Moldova.

Proiectul Minerva este implementat cu suportul UE prin intermediul programului Erasmus+.

Mai multe informații despre Mineva pot fi găsite pe http://www.minerva-project.space/ și  https://www.facebook.com/MINERVAMOLDOVA/
și pe pagina Minerva a UTM https://proiecte.utm.md/minerva-2/#top

(Visited 16 times, 1 visits today)