Rectorul UTM, în dialog cu „noua generație” fascinată de inginerie

În aceste zile Universitatea Tehnică a Moldovei își recapătă atmosfera intensă, motivantă și foarte incitantă care domnește de regulă în perioada studiilor. Râuri de tineri frumoși și încrezători se îndreaptă necontenit către blocurile de studii. E un moment cu totul special: UTM își deschide brațele către studenții anului I, invitându-i la o primă întrevedere cu rectorul, profesorii, studenții-colegi din anii superiori – o sesiune de orientare a studenților-boboci în miraculoasa lume a studiului și cercetării în inginerie.

După o întrevedere, zilele acestea, cu studenții Facultății Electronică și Telecomunicații (FET) din campusul universitar Centru, apoi cu cei ai facultăților din campusul Botanica – Urbanism și Arhitectură (FUA), Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC), Inginerie Economică și Business (FIEB), astăzi au fost invitați să facă cunoștință studenții proaspăt înmatriculați la facultățile Calculatoare, Informatică și Microelectronică (FCIM), Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi (FIMIT), Tehnologia Alimentelor (FTA), Textile și Poligrafie (FTP). Acestea din urmă fac parte din campusul universitar Râșcani – unul dintre cele mai impunătoare ale UTM, integrând 4 din cele 9 facultăți ale UTM, iar Facultatea CIM, cu cel mai numeros contingent înregistrat tradițional de-a lungul anilor, în vara curentă și-a înscris în palmares, din nou, cea mai înaltă cotă la admitere – peste 600 de studenți – aproape jumătate din totalul admiterii pe universitate. Și pentru că întrevederea de azi a presupus o prezență-record, aceasta a fost găzduită de o locație pe potrivă – Centrul de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL din cadrul UTM, unul dintre cele mai mari huburi IT din Europa de Sud-Est.

Prezentând decanii, șefii departamentelor celor trei facultăți din campusul Râșcani al UTM, rectorul, prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, a subliniat în mesajul de salut adresat tinerilor admiși recent la studii la Universitatea Tehnică a Moldovei:

– Dragii noștri! Această zi reprezintă un punct de cotitură în viața voastră – ați repurtat o victorie nu numai în raport cu alții, ci și față de limitele proprii pe care vi le-ați depășit. Tenacitatea ce vi se citește în ochi îmi dă încrederea că realizați că vă așteaptă un efort intens de învățare, dar și o bucurie imensă care vine împreună cu reușita. Apreciez curajul dvs. de a vă înscrie la studii în inginerie, la UTM. Este alegerea perfectă! O știți și vă veți convinge în continuare: astăzi lumea este a celor creativi, ingenioși, inventivi. Alegând UTM, ați dat dovadă că intuiți spectrul larg de oportunități pe care le oferă ingineria și că ați făcut cu bună știință această alegere. E un prim pas în viitoarea cariera profesională. Vă felicit și am încredere că veți da dovadă de același spirit chibzuit și vizionar și la studii!

Impresionați de multiplele oportunități ce li se deschid în față, studenții proaspăt înmatriculați și-au urmat decanii și profesorii în vizite pe la facultăți, acolo unde timp de 4 ani își vor regăsi a doua casă și unde, treaptă cu treaptă, își vor clădi viitorul profesional.

Să fie de bun augur acest debut, dragi studenți ai anului I!

[av_gallery ids=’60879,60880,60881,60882,60883,60885,60886,60887,60888,60889,60890,60891,60892,60893,60894,60895,60896,60897,60898,60899,60900,60901,60902,60904,60905,60906,60907′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’9′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-lb6bxo’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU