Astăzi, 30 mai 2019 la Universitatea Tehnică a Moldovei a avut loc Masa Rotundă în cadrul căruia invitații evenimentului au pus în discuție mai multe subiecte importante despre “Siguranța Durabilă pentru infrastructuri rutiere”.

Activitatea a fost organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei Observatorul de Siguranță a Infrastructurilor Rutiere.

Cu mesaje de salut au venit rectorul UTM, prof.univ.dr.hab. Viorel Bostan, decan FUA, conf.univ.dr.ing.  Sergiu Bejan, Secretar de Stat MEI, Vice-președinte, Consiliul Național pentru Siguranța Rutieră Anatol Usatîi și director Observatorul de siguranță a Infrastructurii Rutiere UTM-Moderatorul Întîlnirii Ilie Bricicaru.

În context a fost abordată problema sectoarelor cu o concentrare mare a accidentelor rutiere, siguranța infrastructurii rutiere dar și propunerea de dezvoltare a unei metodologii de la analiză la tratare și monitorizarea punctelor negre.

Eforturile comune ar putea influența semnificativ aplanarea situației în acest domeniu, de această părere fiind participanții Mesei Rotunde.

La final, s-a discutat despre disponibilitatea și deschiderea UTM/Observator de a dezvolta, implementa și monitoriza proiecte de siguranță durabilă a infrastructurilor rutiere dar și cum coopereaza autoritățile responsabile de siguranța infrastructurii rutiere pentru realizarea de proiecte durabile la subiect.

(Visited 2 times, 1 visits today)