Pe data de 25 mai 2019, prorectorul UTM Dinu Țurcanu a participat la emisiunea День за днем,  prezentată de unul dintre cei mai proeminenți jurnaliști din țară, Victoria Kriukova, iar  împreună cu invitatul Nikolay Manolov au discutat despre faptul că Moldova are o “șansă excelentă” de a deveni o țară în care outsourcingul IT înflorește și generează proiecte serioase!

IT-istul Nikolay Manolov investește în Moldova 2,5 ️ milioane de dolari SUA și susține crearea unui produs bazat pe inteligența artificială, elaborat de studenții și absolvenții UTM – Universitatea Tehnică a Moldovei.

Nikolay Manolov este un specialist IT, care s-a mutat din Rusia acum 10 ani și a creat recent un startup pentru angajarea automată a personalului www.xor.ai. Investițiile  se ridică la 2,5 milioane USD (a atras investiții de la investitori din Los Angeles). Acest tip de angajare economisește timp, resurse și bani. Nikolay a deschis un birou de promovare pentru această lansare la Chișinău, acum aflându-se în căutare de personal – este important ca locuitorii moldoveni să lucreze în compania sa, salariul mediu ajungând la cîteva mii de dolari (totul este transparent și legal).

Mesajul afacerii este: “Vrem oameni acasă!”. Obiectivul lui Nikoly este acela de a arăta că în Moldova este posibilă atragerea de investiții și oferirea locurilor de muncă cu salarii decente pentru oameni.

Pentru a vizualiza emisiunea integral, apasă aici

(Visited 17 times, 1 visits today)