Modele de parteneriat public-privat la DISA-FCIM

Studenții Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, care urmează programul de studii „Securitate informațională”  în cadrul Departamentului ISA – Ingineria Software și Automatică, au finalizat cu succes cursul opțional Security&Bitdefender – o inițiativă acceptată din start și susținută plenar de compania de soluții business și software RSD – Reliable Solutions Distributor.

Doi reprezentanți ai RSD, Maxim Costașco și Maxim Cojocari, și-au asumat și îndeplinit cu brio rolul de mentori, oferindu-le studenților posibilitatea să combine cunoștințele teoretice cu activitățile practice privind virtualizarea, platformele de mail și soluțiile Bitdefender.

– Acest curs vine să completeze cunoștințele acumulate pe parcursul semestrului, să le ofere studenților arii mai extinse de studiu, să creeze o verigă strânsă între mediul academic și cel privat, a declarat conf. univ., dr. Dumitru Ciorbă, de curând ales în unanimitate de FCIM în postul de decan. Profesorul Ciorbă a ținut să-i mulțumească cu această ocazie directorului general al RSD, dlui Andrian Cornei, pentru că a acceptat provocarea inițial, iar acum oferă un nou imbold pentru ca acest curs să aibă continuitate.

Dincolo de plăcerea de a le oferi diplome și cadouri celor mai merituoși studenți – absolvenți ai cursului, acordate de asemenea de către sponsor, Dumitru Ciorbă nu a ezitat să reconstituie detalii memorabile despre cum s-a înfiripat această legătură între Departamentul Ingineria Software şi Automatică, pe care îl conduce, și RSD, cea mai fidelă companie din mediul privat, care îi susține necondiționat.

La doar un an de la extinderea sa pe piața Republicii Moldova, în 2011, RSD și-a declarat susținerea necondiționată în deschiderea programului de studii „Securitate informațională” în cadrul DISA, făcând astfel un legământ cu tinerii pasionați de acest domeniu prin acordarea unui sprijin plenar în toate evenimentele dedicate tehnologiilor și securității. Pe parcurs, la această cursă a susținerii au aderat și alte două companii de top în domeniu – Bitdefender și NEC Corporation, care de asemenea se implică în susținerea studiilor care i-a format și lansat cândva și pe ei.

Suntem susținuți prin invitații de a participa cu studenții la diverse training-uri de securitate, dar și să organizăm la FCIM evenimente dedicate acestui domeniu important. Sprijinul se exprimă și prin acordarea de suport soft și hard, licențe gratuite de antivirus, deschiderea la FCIM a Laboratorului Bitdefender și, mai ales, prin oferte de locuri pentru stagiile de practică ale studenților.

La rândul lor, reprezentanții RSD s-au declarat mândri de rezultatele studenților, spunând că acest curs a fost ocazia perfectă pentru a-și împărtăși experiența în materie de utilizare a instrumentelor de securitate și a sistemelor informaționale.

(Visited 63 times, 1 visits today)