Dumitru Calmîc – campion european la Powerlifting în Marea Britanie

Dumitru Calmîc, student la Facultatea Calculatoare Informatică și Microelectronică, a obținut un nou succes sportiv de rezonanță – locul I la Campionatul European de Powerlifting desfășurat în Marea Britanie.

Campionatul European la Powerlifting 2019 s-a desfășurat în perioada 27-28 aprilie, la Brandon, Suffolk, Marea Britanie, studentul nostru reușind se claseze pe primul loc.

Anterior, Dumitru a luat locul I și la Campionatul Republicii Moldova la Powerlifting. De asemenea, în mai 2018, sportivul s-a clasat pe primul loc la Campionatul European la Powerlifting, iar în noiembrie 2018, Dumitru a stabilit un nou record mondial în cadrul Campionatului Mondial la Powerlifting „WDFPF World Full Power 2018” din Glasgow, Scoția. Tânărul s-a clasat pe locul II și a stabilit un nou record mondial la împins din culcat – 127.5kg.

În cadrul Galei laureaților anului sportiv 2018, președintele raionului Anenii Noi, Sergiu Rapcea, i-a înmânat campionului nostru, din partea Consiliului raional, medalia „Cel mai bun sportiv”, iar în cadrul lecției olimpice „Constelația sportului, UTM” Dumitru a primit trofeul „Sportivul anului” și Diploma de Laureat de la rectorul UTM, Viorel Bostan.

Solicitat să comenteze rezultatul obținut, Dumitru a relatat că datorează victoriile şi rezultatele obţinute posibilității de a se antrena în condiții moderne excelente în noua Sală de Sport a Universităţii Tehnice a Moldovei, pe care o frecventează zilnic, gratuit şi care a fost dotată cu sprijinul Fundației „Edelweiss”.

Mândri de performanțele tale, campionule! Sincere felicitări și mult succes în continuare!

(Visited 23 times, 1 visits today)