Un Fashion-Show de zile mari, la Expoziția „Creația deschide Universul”

În cadrul Expoziției „Creația deschide Universul” am avut prilejul să savurăm și un Fashion-Show de zile mari, dominat de culoare, expresie și dezvăluire de personalitate în modelele vestimentare create de studenții programului „Design vestimentar industrial” ce au defilat sub aplauzele necontenite ale publicului.

Tinerii designeri vestimentari ne-au delectat cu ținute de mare clasă, integrate în colecții rafinate.

Ecaterina Caraman și-a dedicat colecția „In balance with nature” persoanelor romantice, ținutele caracterizându-se prin materiale unicolore și expresii tonale vibrante, sugerate de cromatica motivelor imprimate. Acestea au fost elaborate și printate pe stofă personal de către autoarea colecției.

Cu ținute în stil romantic ne-a delectat și Romina Cotovici. Colecția sa „Poppy flowers”, inspirată din suplețea și rafinamentul florilor. Colecția atrage atenția prin plasticitatea materialelor și a elementelor decorative originale, executate manual de către designer.

Colecția Zorinei Don„Plastic intregration” – se distinge prin modelul netradițional de utilizare a materialelor. Inserările decorative pictate manual de către autoare pe formele stilizate ale ținutelor vestimentare accentuează caracterul original al colecției.

Cristina Butanu a prezentat o colecție în stil grunge Confidence, destinată tinerilor cu caracter dinamic și rebel, care tind spre schimbări  progresive și se află într-o acțiune continuă.

Maria Rotaru a atras privirile cu o colecție în stil unisex– „Freedom Vibes”, oferind purtătorului confort fizic și libertate în exprimare. Caracterul inedit al colecției este redat prin structurarea asimetrică a formelor și soluționarea neordinară a pieselor vestimentare prin utilizarea imaginilor grafice cu conotații simbolice distincte.

Nina Bulat a adus pe podim „Pasiunea oceanului” – o colecție axată pe valorificarea și implementarea tehnicii tradiționale, numită lasetă, în soluționarea estetică a compoziției modelelor vestimentare.

Valentina Budu a  abordat în colecția „Fish Wave” ideea protecției faunei acvatice. În aspect stilistic și decorativ, ținutele sale se disting prin originalitate și rafinament.

Prin colecția „Military look”, Elena Braga a readus în scenă eleganța, îmbinând armonios în ținutele prezentate caracterul military clasic cu cel romantic.

Colecția „Blak & White” a Silviei Jalbă s-a distins nu doar printr-un pronunțat contrast alb-negru, dar și prin integrarea reușită în stilul eclectic a elementelor sport alături de cele în stil romantic.

Iar Lidia Tezec a pus accentul în colecția sa „Rapsodia clasicului” pe expresiile plastice și decorative ale materialelor, dedicându-și ținutele persoanelor romantice și rafinate.

Spectacolul a fost întregit de prestația strălucită și inconfundabilă a prezentatorilor Mihai Janu și Otilia Mihailov, studenți ai aceleiași facultăți – Textile și Poligrafie, care, de altfel, și în viața de zi cu zi se disting prin stil, rafinament și eleganță.

(Visited 45 times, 1 visits today)