Prof. Radu MUNTEANU de la UT Cluj-Napoca, în mobilitate Erasmus la UTM

Prof., dr. ing.hab. Radu Munteanu de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a efectuat, în perioada 15-19 aprilie 2019, un stagiu de mobilitate ERASMUS+ la UTM.

Radu Munteanu a beneficiat de o bursă de mobilitate Erasmus+, urmare a acordului încheiat între Universitatea Tehnică din Cluj și Universitatea Tehnică din Moldova. Mobilitatea a avut mai multe obiective, cum ar fi: predarea unui curs de 8 ore, subiectul de bază al căruia fiind clădirile inteligente, prezentarea ofertei educaționale a Universității Tehnice din Cluj și identificarea ariilor de interes comun pentru colaborări viitoare, vizite de studiu a laboratoarelor și familiarizarea cu programele de cercetare ale UTM, întâlniri cu personalul administrativ al UTM și a facultăților UTM, identificarea oportunităților de mobilitate pentru studenții de la Universitatea Tehnică din Cluj și  de la UTM.

Pe parcursul săptămânii Radu Munteanu a avut întrevederi cu Viorel Bostan, rectorul UTM, precum și cu vice rectorii UTM – Mircea Bernic, Dinu Țurcanu, Serghei Andronic și Larisa Bugaian. În cadrul ședințelor au fost discutate relațiile de cooperare existente între UTM și UTCluj, mobilitățile ce au fost realizate, dl Munteanu menționând calitatea pregătirii studenților de la UTM, ce au urmat mobilități academice în cadrul UTCluj. De asemenea, dl Munteanu și-a exprimat interesul de a extinde aria de colaborare în cadrul Erasmus+ și pe alte programe de studii, existente atât în cadrul UTM, cât și UTCluj. De asemenea, în cadrul discuției au fost discutată și posibilitatea colaborării în cadrul proiectelor de cercetare Erasmus+: Horizont 2020, proiecte structurale, dar și valorificarea oportunităților ce reies din prezența ambelor universități în rețeaua instituțiilor francofone – AUF, în programul CEEPUS, precum și a altor oportunități de cooperare ce reis din acordurile bilaterale dintre România și R. Moldova.

Radu Munteanu a vizitat facultățile UTM, unde a luat cunoștință cu facilitățile UTM – laboratoare, centre de cercetare. Decanul FTA, Vladislav Reșitca, însoțit de șefii de departamente Artur Macari și Aurica Chirsanov, i-a prezenta laboratoarele oenologice și cele de alimentație publică, precum și mini-producerea de vinuri. Șefii de departamente de la FCIM: Dumitru Ciorba, Viorica Sudacevschi și Victor Șontea, au prezentat programele de studii și laboratoarele FCIM. În cadrul FUA, dl Munteanu în cadrul vizitei facultății, a luat parte la ceremonia de decernare a premiilor pentru studenții FUA ce au participat la Conferința studențească.

În ultimele zile de mobilitate, domnia sa în calitate de Președinte a jurizat alături de Svetlana Andreev de la AGEPI, Vlad Vlas de la  S.A. „Efes Vitanta Moldova Brewery”, Anastasia Pendus de la Development Aid și  Mihaela Bugaici de la  BEST Chișinău, lucrările de creație a studenților UTM și elevilor din licee depuse în concursul „RG-UTM 2019” din cadrul ediției a noua a expoziției „Creația deschide Universul”.

În finalul vizitei, dl Radu Munteanu și-a exprimat speranța intensificării colaborării dinte UTM și UTCluj.

 

(Visited 236 times, 1 visits today)