Proiectul interdisciplinar și interuniversitar în cadrul PBLMD

În perioada 12-13 aprilie 2019 în cadrul UTM are loc prezentarea rezultatelor cercetării în cadrul proiectului inter-disciplinar și inter-universitar realizat pe parcursul a 1,5 luni  de către 6 echipe de studenți ce reprezintă universitățile participante la proiectul PBLMD: UTM, USM, ASEM, USMF, USCahul, USARBalți

Reamintim că pe 22-23 februarie, studenți și cadre didactice din cadrul  universităților au demarat, în premieră pentru Republica Moldova, o cooperare inter-disciplinară și inter-universitară în cadrul PBLMD.

Pentru participarea în proiect fiecare universitate a selectat câte 5 studenți care au constituit 5 echipe de lucru, inter-disciplinare și inter-universitare, ghidați de către cadre didactice cărora le revine rolul de supervizori/mentori. Echipele de studenți și supervizori au fost antrenați de personalul de la Universitatea Aalborg, Danemarca. Studenții selectați își fac studiile la anul II, fiind antrenați în studii bazate pe predarea și învățarea centrată pe student PBL, precum și în formarea PBL. De la înscrierea lor la studii în septembrie 2017, ei au fost instruiți în definitivarea problemelor și instruiți în dezvoltare de proiecte, ei având deja abilități și competențe de Problem Based Learning (PBL), formate pe parcursul celor 3 semestre de studii universitare.

Proiectele, care urmează a fi susținute în perioada 12-13 aprilie, au avut ca scop de a investiga, identifica și dezvolta soluții pentru problemele interdisciplinare din viața reală pe care și le propun spre soluționare prin prisma obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Vom reveni cu detalii referitor la rezultatele derulării acestui proiect.

Proiectul PBLMD este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Mai multe informații despre PBLMD pot fi găsite pe www.pblmd.aau.dk și https://www.facebook.com/pblmd.erasmusplus/
și pagina PBLMD UTM https://proiecte.utm.md/pblmd/

(Visited 50 times, 1 visits today)