Expereința de internaționalizare a UTM a fost prezentată la lansarea proiectului INTERTOOL

În perioada 26-28 februarie, Carolina Timco, șef Serviciu Relații Internaționale, și Cristina Popovici, responsabil proiecte în cadrul Serviciului Relații Internaționale, au participat la ședința de lansare a proiectului INTERTOOL „Modernizing internationalization tools, practices and staff competences to support student‐centered learning in Eastern Partnership universities”, coordonat de către Victor Kordas, KTH. Obiectivul de bază al proiectului este perfecționarea activităților de internaționalizare în cadrul universităților participante în proiect. Proiectul vizează universități din Ucraina, Armenia, Georgia și Moldova.

În cadrul ședinței de lansare Carolina Timco a prezentat activitățile de internaționalizare din cadrul UTM, menționînd aportul proiectului Elevate în internaționalizarea universității, în special s-a menționat strategia de internaționalizare, documentele normative ce vin ca suport în activitățile de internaționalizare, au fost evidențiate realizările și provocările de viitor în domeniul internaționalizării.

Victor Kortas a prezentat activitatea Instituitului Suedez, și posibilitățile pe care le oferă în vederea finanțării studiilor, precum și diverselor proiecte din domeniul învățământului superior. Reprezentanții Serviciului Relații Internaționale a KTH au prezentat activitățile realizate de către aceștia, specificul admiterii și programele de burse existente  în Suedia. Colegii din cadrul KTH au prezentat dificultățile cu care s-au confruntat la organizarea studiilor în bază de diplomă dublă sau „joint-degree diplomas”, și soluțiile în vederea depășirii acestora.

În cadrul ședinței au fost stabilite obiectivele și planul de activități în cadrul proiectului pentru perioada viitoare.

(Visited 15 times, 1 visits today)