În perioada 11-16 noiembrie, decanul Facultății Inginerie Economică și Business (FIEB) Ciloci Rafael și șefa Departamentului Economie și Management Rina Țurcan întreprind o vizită la Armenian State University of Economics din Erevan, unde participă la reuniunea țărilor-membre ale consorțiului din cadrul proiectului Erasmus+ pentru tineri HEIFYE – Higher education institutions for youth entrepreneurship – Instituțiile de învățământ superior pentru antreprenoriatul în rândul tinerilor.

Consorțiul, care include parteneri din  Armenia, Letonia, Ucraina, Moldova, Georgia, are în vizor dezvoltarea conceptului rețelei internaționale de centre de susținere a antreprenoriatului – HEIFYELab și dezvoltarea platformei de susținere a inițiativei antreprenoriale a tinerilor.

În cadrul reuniunii, în perioada 11-14 noiembrie, s-a desfășurat și concursul internațional de idei și startup-uri ale tinerilor „StartUp-Project”, la care au participat peste 90 de proiecte din 6 țări.

Proiectul urmărește activizarea antreprenoriatului tinerilor în contextul integrării europene, atât în interiorul țărilor, cât și între țările Parteneriatului Estic și Uniunea Europeană, utilizând experiența creării de modele de afaceri de succes în țările Parteneriatului Estic.

Mai multe informații despre HEIFYE pot fi găsite pe http://heifye.hduht.edu.ua/index.php/en/ și https://www.facebook.com/heifye/
și pe pagina HEIFYE a UTM https://proiecte.utm.md/heifye/

(Visited 17 times, 1 visits today)