Laitmotivul întâlnirii din data de 4 octombrie 2018, după cum a menționat E.S. dr. ing. Dorel NASUI, Consul Onorific al Oficiului consular al Republicii Moldova în Illinois, SUA, este de a consolida relațiile bilaterale în domeniile învățământului, culturii, științei, economiei și comerțului, între cele două țări și a-i informa pe studenții Facultății de Electronică și Telecomunicaţii și Facultății de Calculatoare, Informatică și Microelectronică despre tendințele de evoluție a antreprenorialului și inovațiilor în domeniul tehnologiilor informaționale, dar și despre alte subiecte conexe, de interes comun.

Evenimentul a avut loc grație inițiativei Asociației Oamenilor de Afaceri din RM în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene și se înscrie în suita activităților derulate de UTM, menite să atragă mediul de afaceri în pregătirea profesională a inginerilor. Pe parcursul prelegerii interactive auditoriul a luat cunoștință de calea de succes profesional a protagonistului în antreprenorial, a aflat că pentru a iniția o afacere trebuie să ai cunoștințe temeinice în domeniu, în managementul afacerilor și gestionării finanțelor, dar și o idee, să posezi gândire și spirit antreprenorial, să cunoști rostul și rolul banilor într-o afacere, să intuiești care ar fi cele mai binevenite căi de ascensiune profesională pentru un proaspăt inginer TIC și ce este un start-up; cum este organizată muncă în SUA și alte mici secrete din experiența de peste trei decenii a fondatorului  de companii private, omului de afaceri și antreprenorului de succes D.NASUI, dar  a primit și răspunsuri exhaustive la toate întrebările.

Pe tot parcursul demersului educațional înaltul oaspete a fost însoțit de prof.univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Dinu ŢURCANU, prorector pentru informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, dr. Liliana GUȚAN, consilier economic al Ambasadei RM în SUA, Olesea MACARI, director executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

E.S. consulul onorific al Republicii Moldova în Illinois(din 21.11.2014), dr. ing. Dorel NASUI, este fondatorul companiei „American International Radio Inc”(1990) cu sedii în SUA, Germania, Republica Cehă, Spania, România, Polonia, Turcia, Ucraina, Irak, Dubai, Orientul Mijlociu, Australia, fiind unul din cel mai mare distribuitor „Motorola Solutions” la nivel mondial în peste 50 de țări, și companiei „Seif Mobile LLC”(2001) care dezvoltă soluții IT & mobilitate pentru organizațiile de misiune critică, securitate, transport, petrol și gaze.

(Visited 21 times, 1 visits today)