Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

MEDIALAB la UTM

Astăzi, 21 septembrie, 2018, în cadrul proiectului TEACH ME -2018 a fost deschis laboratorul MEDIALAB în blocul de studii nr. 6 a UTM, unde cadrele didactice, profesorii, sunt așteptați să creeze resurse atractive de predare.

”Noi ne dorim ca profesorii din Moldova  să predea cu interes si entuziasm după tehnologii și metode inovative Sperăm că atât laboratorul cât și experiența acumulată în cadrul proiectului vor fi de folos” a subliniat Olga Zubikova, coordonatorul proiectului TEACHME-2018.

Proiectul TEACH ME este realizat în cadrul programului Erasmus+, KA2 – Capacity Building in Higher Education și își propune să integreze tehnologiile e-Learning în programele de educație profesională continuă pentru profesori, care să sporească atractivitatea și accesul la aceste programe. De asemenea, vor fi elaborate, acreditate și testate (de către o instituție abilitată din Europa) două module inovative pentru formatorii de profesori. Modulele vor permite cadrelor didactice să alcătuiască situații de învățare în care cursanții vor fi încurajați să-și contureze obiective proprii, să creeze diverse strategii de învățare, să poată stabili relații complexe în grupuri și să opereze autonom. Implementarea noilor abordări, a tehnologiilor e-Learning și a instrumentelor digitale va genera, nemijlocit, sporirea calității, atractivității și accesibilității învățământului superior din Moldova.

Sperăm ca acest proiect este abia la început deoarece un proiect de succes este un proiect care are continuitate și în ultimile zile deja discutăm noi posibilități de a continua colaborarea în baza proiectului dat și sper să ne vedem în câteva luni în cadrul unui noi proiect”, a mai spus Olga Zubikova.

Proiectul este coordonat de către Fachhochschule des Mittelstands (FHM), Bielefeld, Germania.

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

MAI MULTE NOUTĂȚI