Vizită de studiu la Vilnius

În perioada 13-17 februarie 2018 rectorul UTM Viorel BOSTAN și prorectorul Larisa BUGAIAN, în cadrul unei delegații de rectori și prorectori ai universităților din R. Moldova, efectuează o vizită de studiu la Universitatea Mykolas Romeris (MRU) din Vilnius, Lituania, în cadrul proiectului internațional Erasmus + „Elevating the Internationalization at the System and Institutional Level in Moldova” /ELEVATE (573921-EPP-1-2016-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP).

În prima zi delegația a fost salutată de vice rectorul pentru educație și cercetare Inga ZALENIENE, care a prezentat politica de dezvoltare a internaționalizării la MRU, dezvăluind în detalii pașii, succesele și dificultățile apărute în realizarea acestei politici.

Gazdele au relevat mai multe direcții ale activităților de internaționalizare, și anume: practicile de organizare a mobilităților studenților și personalului didactic, metodele de cooperare cu alte universități privind organizarea studiilor comune cu diplome duble cu universități din UE, Ucraina, Azerbaidjan, Coreea. Prezentările au avut un aspect foarte practic, fiind urmate de discuții atât cu persoanele din Oficiul Relații Internaționale, care organizează și asistă la realizarea activităților de internaționalizare, dar și discuții eficiente cu prodecanii, profesorii care realizează aceste activități. Colegii de la MRU și-au împărtășit experiența acumulată în proiectele internaționale, s-au referit la implicarea lor în diverse acțiuni de dezvoltare și stimulare a internaționalizării în mediul universitar.

Pe parcursul vizitei echipa din Moldova a luat cunoștință de infrastructura universității-gazdă, care oferă un mediu propice atât pentru activitățile de studii și cercetare, cât și pentru odihnă.

Agenda vizitei include și un schimb de experiență privind internaționalizarea activităților de  cercetare și a proiectelor de cercetare.

Vizita la Vilnius coincide cu celebrarea Centenarului Lituanian, ceea ce permite delegației moldovenești să fie prezentă la diverse acțiuni de celebrare organizate la Vilnius.

Proiectul ELEVATE este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Mai multe informații despre ELEVATE pot fi găsite pe http://elevate-project.md/ și  https://www.facebook.com/elevatemoldova/și pe pagina ELEVATE a UTM https://proiecte.utm.md/elevate/

(Visited 20 times, 1 visits today)