PBL: 6 programe de studii reproiectate

UTM_PBLMD_r

Echipa Proiectului PBLMD a susținut o conferință de presă pe tema „Vara 2017: proiectul PBLMD „Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: spre consolidarea competitivității și șansele de angajare ale studenților”.

Liderii de echipe din cadrul celor 6 universități-partenere: Romeo Țurcan – profesor universitar la Universitatea din Aalborg, Danemarca, coordonator proiect PBLMD, Larisa Bugaian – prorector UTM, coordonator național al proiectului PBLMD, Andrei Popa –  rector, US Cahul, Mihail Gavriliuc – prorector USMF „N. Testemițanu”, Dumitru Ciorbă – șef Departament ISA, UTM, Liliana Țurcanu –  prodecan, USM, Odinocaia Ina – conf. univ., US Bălți, Angela Solcan –  ASEM, au anunțat lansarea a 6 programe de studii, reproiectate conform unui concept nou, la cele mai solicitate specialități din oferta universităților din RM.

Noile programe de studii universitare urmează a fi implementate din 1 septembrie 2017 și prevăd introducerea unor metodologii și metode de predare-învățare inovatoare: învățare bazată pe probleme (PBL) și învățarea bazată pe cercetare (EBL). Studenții înmatriculați la aceste programe vor beneficia de metode moderne de predare-învățare preponderent în limba străină (engleza), iar începând cu anul II de studii – de mobilități academice la instituțiile partenere din UE.

PBLMD este un proiect național de consolidare a capacităților, care are ca scop îmbunătățirea calității metodologiilor de predare-învățare și a programelor de învățământ superior din Republica Moldova, și în același timp sporirea relevanței acestora pentru piața forței de muncă și a grupurilor dezavantajate din societate.

Proiectul PBLMD este implementat cu sprijinul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.
Mai multe informații despre PBLMD pot fi găsite pe www.pblmd.aau.dk și https://www.facebook.com/pblmd.erasmusplus/
și pagina PBLMD UTM https://proiecte.utm.md/pblmd/

[av_gallery ids=’22463,22464,22465,22466,22467′ style=’big_thumb’ preview_size=’featured_large’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’featured_large’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ admin_preview_bg=” av_uid=’av-2mqjo8′]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU