UTM participă la workshopul național „Elevarea internaționalizării învățământului superior la nivel de sistem”

În perioada 23-24 martie 2017, Larisa Bugaian, vice-rector UTM, Natalia Furtună și Olga Cernev, specialiști a Serviciului Relații Internaționale au participat la lucrările workshopului național „Elevarea internaționalizării învățământului superior la nivel de sistem” în cadrul proiectului Elevate (573921-EPP-1-2016-1-MD-EPPKA2-CBHE-SP).

Picture3

Workshopul a fost organizat în cadrul forumului internațional „TRIANGLE 2017 – Promovarea cooperării internaționale pentru fortificarea triunghiului cunoașterii în Moldova” în perioada 23-24 martie 2017, fiind găzduit de Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM).  Obiectivele principale ale Workshopului au fost: evaluarea situației actuale a internaționalizării învățământului superior; evaluarea situației actuale cu referire la acreditarea programelor comune de studiu, evaluarea situației actuale ale fluxurilor de mobilitate și recunoașterea diplomelor în Moldova, promovarea unui dialog politic eficient, care va avea ca rezultat elaborarea recomandărilor pentru dezvoltarea strategiei de internaționalizare.

În cadrul workshopului, Larisa Bugaian a prezentat experiența UTM în domeniul internaționalizării, riscurile și oportunitățile în domeniul dat, precum și viziunea UTM referitor la internaționalizarea instituției.

Activitatea workshopilui se integrează în planul de acțiuni a proiectului Elevate, UTM fiind partener în acest proiect.

Proiectul ELEVATE este implementat cu suportul financiar al programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Mai multe informații despre ELEVATE pot fi găsite pe http://elevate-project.md/ și  https://www.facebook.com/elevatemoldova/ și pe pagina ELEVATE a  UTM  https://proiecte.utm.md/elevate/

[av_gallery ids=’53407,53406′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-2wn071′ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Distribuie

Conținutul website-ului utm.md este destinat exclusiv informării publicului larg. Preluarea materialelor se permite în limita a maximum 500 de semne, dar nu mai mult de jumătate din articolul preluat. În aceste condiţii, este obligatorie citarea sursei şi a autorului, iar în cazul portalurilor informaţionale – indicarea linkul ce conduce direct la sursă. Republicarea integrală a conținutului site-ului este interzisă în lipsa unui acord prealabil din partea Universității Tehnice a Moldovei. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați pe pr@adm.utm.md .

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

MENIU