După o experienţă de şase luni, trăită la Facultatea International Business a SMK University of Applied Social Sciences, Doina CREȚU, studentă în anul III, gr. BA-141, a Facultății Inginerie Economică și Business, UTM, se simte fericită pentru faptul că a beneficiat de o bursă de studiu oferită de Programul de mobilitate Erasmus+ prin intermediul Serviciului Relații Internaționale al UTM.

– La Vilnius, Lituania, am ajuns cu o săptămână înainte de începerea noului an de studiu. Aici am fost plăcut surprinsă de modul de viață, gradul de modernizare a utilităților, liniștea și curățenia din jur. Lituanienii au o cultură cu tradiții deosebite, cu bucătărie specifică și se evidențiază cu splendoare printre națiunile europene. Am identificat o mulțime de domenii din care țara noastră ar putea prelua bune practici, își împărtășește impresiile Doinița.

Experiența pe care am trăit-o acolo îmi dă încrederea că sunt pregătită pentru orice schimbare în viitor. Prin interacțiunea cu colegii din Taiwan, Italia, Nigeria, Turcia, Germania, Uzbekistan, am perceput impactul globalizării și dimensiunea internațională a vieții la care ne expunem. Disciplinele studiate și profesorii m-au marcat profund în acest semestru, m-au făcut să gândesc și să înțeleg domeniul economic la nivel global. Un element distinct la facultate au fost orele predate de profesori din Taiwan și Marea Britanie, invitați pentru un schimb de experiență pe parcursul unei săptămâni.

Pe lângă oportunitățile pe care le oferea universitatea, profesorii solicitau responsabilitate maximă. Cu atâția colegi internaționali, eram conștientă că trebuie să fiu responsabilă şi competitivă pentru a putea concura cu ei. Or această circumstanţă mi-a adus doar beneficii – m-a motivat să mă perfecţionez în materie de limba engleză, să învăț și să citesc cât mai mult. Astfel, am finalizat programul Erasmus+, obţinând cel mai înalt nivel de performanță, fiind apreciată la examene cu nota 10.

Procesul de studiu a fost bine armonizat cu activități extracurriculare și culturale. Acasă am revenit cu amintiri unice și un pas considerabil făcut în viitorul meu profesional. Acum urmează să susţin teza de licenţă şi să încep studiile de masterat, să cuceresc noi înălțimi spre o carieră profesională de succes. Le recomand tuturor studenţilor UTM să nu rateze această provocare şi să valorifice din plin oportunitățile oferite de Programul Erasmus+.

(Visited 4 times, 1 visits today)